Παρασκευή, 14 Μαΐου, 2021
Αρχική Κρήτη Κωλυσιεργεί το Οικονομικό Επιμελητήριο για το Μουσείο Αλιείας στο Κολυμπάρι

Κωλυσιεργεί το Οικονομικό Επιμελητήριο για το Μουσείο Αλιείας στο Κολυμπάρι

- Advertisement -

Στην προσωρινή διοίκηση που αποτελείται από εκπροσώπους του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, επαφίεται στη φάση αυτή το μέλλον του μουσείου Αλιείας στο Κολυμβάρι.

Αυτό προκύπτει από σχετική απαντητική επιστολή του δημάρχου Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη προς τα “Χ.ν.”, στην οποία εξηγεί ότι το Μουσείο ανήκει στην εταιρεία ΑΛΜΑ Α.Ε., στην οποία το ποσοστό του Δήμου Πλατανιά (ως διάδοχος του Δήμου Κολυμβαρίου), είναι περί το 28% .

Ο κ. Μαλανδράκης ξεκαθαρίζει πως «ο Δήμος Πλατανιά επανειλημμένως έχει προβεί σε αίτημα προς το Πρωτοδικείο Χανίων, προκειμένου να υπάρξει διορισμός προσωρινής διοίκησης του. Σήμερα έχει διορισθεί για άλλη μια φορά, προσωρινή διοίκηση από το Πρωτοδικείο Χανίων, με μέλη της, εκπροσώπους του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
Η προσωρινή διοίκηση έχει την εντολή να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να προβεί σε Γενική Συνέλευση για την εκλογή τακτικής διοίκησης».
Ο δήμαρχος Πλατανιά προσθέτει πως «για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η εταιρία έχει καταστεί ανενεργή, πριν από την σύσταση του Καλλικρατικού Δήμου Πλατανιά και ως Δημοτική αρχή έχομε καλέσει επανειλημμένως την αντιπολίτευση του Δήμου να συμπράξει με προτάσεις της, υλοποιήσιμες, στην κοινή προσπάθεια επανασύστασης της ΑΛΜΑ Α.Ε.. Επίσης ο Δήμος έχει προβεί σε μηνύσεις αλλά και καταγγελίες για τους βανδαλισμούς που έχουν υπάρξει στο Μουσείο Αλιείας».

Τέλος, ο κ. Μαλανδράκης αναφέρει πως «οι Υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου για άλλη μια φορά έχουν ξεκινήσει το προηγούμενο διάστημα, παρεμβάσεις καθαρισμού του εξωτερικού χώρου και θα συνεχίσει και στο εσωτερικό του κτιρίου, προκειμένου αφενός την προστασία της Δημόσιας Υγείας και αφετέρου των εξωραϊσμό του χώρου».
Εκφράζει δε την ελπίδα, «να μπορέσει σύντομα η προσωρινή διοίκηση να ολοκληρώσει το έργο της, ώστε να μπορέσει και ο Δήμος Πλατανιά να καταθέσει στη Γενική Συνέλευση, τις μετοχές άλλων φορέων που έχομε πετύχει ως Δημοτική αρχή να παραχωρηθούν στο Δήμο, ώστε να αποκτήσομε ποσοστό πέρα του 51%».

Πηγή: haniotika-nea.gr

- Advertisement -
- Advertisement -

Επικαιρότητα

Newsroom

- Advertisement -