Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022
spot_img
ΑρχικήΚοινωνίαΚιβωτός του Κόσμου: «Κακώς δεν μίλησαν όσοι λένε πως γνώριζαν», λέει η...

Κιβωτός του Κόσμου: «Κακώς δεν μίλησαν όσοι λένε πως γνώριζαν», λέει η Μιχαηλίδου

Στις σοκαριστικές καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την «Κιβωτό του Κόσμου» αναφέρθηκε και σήμερα, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Συγκεκριμένα, η Δόμνα Μιχαήλιδου μιλώντας στον ΑΝΤ1, σχολίασε τα όσα είπε ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας στην ίδια εκπομπή, ότι ο ίδιος είχε πληροφορηθεί περιστατικά με κακοποιητικές συμπεριφορές σε παιδιά στην «Κιβωτό του Κόσμου» τις οποίες – όπως είπε – «δεν ήθελα να πιστέψω».

Ο κ. Σούρας τόνισε πως έμαθε και ονόματα από ανθρώπους που γνώριζαν καλά πρόσωπα και καταστάσεις, προσθέτοντας όμως πως αυτά που πληροφορήθηκε είναι ακόμη πιο σκληρά από όσα έχουν ακουστεί μέχρι στιγμής.

«Κακώς δεν μίλησαν…»

«Κακώς δεν μίλησαν νωρίτερα όσοι λένε πως γνώριζαν», σχολίασε η κ. Μιχαηλίδου,  τονίζοντας ότι υπάρχει 24ώρη γραμμή καταγγελιών για περιστατικά παιδικής κακοποίησης.

Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων είπε ακόμη ότι «δεν υπήρξε επίσημη καταγγελία για την «Κιβωτό του Κόσμου». Η μόνη καταγγελία που γνωρίζουμε είναι εκείνη που έχει προωθήσει στις Αρχές ο «Συνήγορος του Πολίτη».

«Αναγκαία η αποιδρυματοποίηση των παιδιών»

Μιλώντας εξάλλου, στην ΕΡΤ, η ίδια σημείωσε πως «η καταγγελία την οποία έφερε στο φως ο Συνήγορος του Πολίτη, δείχνει την πάρα πολύ μεγάλη ανάγκη που έχουμε, αυτό που λέω εδώ και 3,5 χρόνια, αποιδρυματοποίησης των παιδιών. Όσο καλή και να είναι μια δομή, ακόμα και αν αποδειχθεί λανθασμένη και αναληθής η καταγγελία, όσο καλή και να είναι μια δομή, τα παιδιά δεν πρέπει να είναι σε δομές. Οι δομές είναι κακοποιητικές όχι μόνο αν κάνουν κακοποίηση σωματική, λεκτική, ψυχολογική, σεξουαλική στα παιδιά, αλλά είναι κακοποιητική μόνο και μόνο από το κομμάτι ότι το παιδί δεν έχει μια αποκλειστική σχέση με έναν γονέα, έναν ανάδοχο ή έναν το γονέα».

Πηγή: in.gr

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom