Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022
spot_img
ΑρχικήΚοινωνίαΚιβωτός του Κόσμου: «Δεν άφηναν μητέρα να δει τα παιδιά της, έλεγαν...

Κιβωτός του Κόσμου: «Δεν άφηναν μητέρα να δει τα παιδιά της, έλεγαν ότι πεινούσαν»

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν πάρει οι καταγγελίες για τις συνθήκες διαβίωσης στην «Κιβωτό του Κόσμου» αλλά και για τα περιστατικά ασέλγειας.

Μιλώντας στο OPEN, η δικηγόρος μιας μητέρας με τρία παιδιά, τα οποία είχαν καταλήξει στην Κιβωτό του Κόσμου, αναφέρει πως η δομή δεν τα άφηνε να τα δει.

Η υπόθεση είχε ξεκινήσει από τον Νοέμβριο του 2021. Τότε η μητέρα έχει στερηθεί τα παιδιά της από τον περασμένο μετά από έκθεση κοινωνικής υπηρεσίας που κατατέθηκε στην εισαγγελία ανηλίκων. Στην έκθεση αναφερόταν πως η μητέρα ήταν «συστηματικά ασυνεπής στην επαφή της με την κοινωνική υπηρεσία και τον παιδοψυχίατρο και στην συμμόρφωση με τις επισημάνσεις τους, αν και ο μεγάλος υιός της έχει διαγνωστεί με διαταραχή συναισθήματος, έντονη κινητικότητα και παρορμητικότητα».

Όπως αναφέρει η δικηγόρος Κατερίνα Φραγκάκη, η μητέρα όλο αυτό το χρονικό διάστημα προσπαθούσε να λάβει γνώση της έκθεσης της κοινωνικής υπηρεσίας και των παιδοψυχίατρών, όμως δεν της χορηγούνταν από το Νοσοκομείο, ούτε από την εισαγγελία ανηλίκων αν και είχε κάνει αίτηση.

Έκανε ασφαλιστικά μέτρα και πέτυχε να εκδοθεί απόφαση που υποχρέωνε την Κιβωτό του Κόσμου να την αφήνει να έχει επαφή με τα παιδιά. Ωστόσο όπως λέει, η δομή την αγνοούσε και δεν εφάρμοζε την απόφαση.

Μάλιστα τα παιδιά εξέφραζαν παράπονα πως είναι πεινασμένα, δείχνοντας μια εικόνα παραμέλησης. Τα ίδια επίσης ήθελαν να βρίσκονται με τη μητέρα τους και είχαν ένα πολύ στενό δεσμό μαζί της.

Η τότε αρμόδια Εισαγγελέας είχε αρνηθεί να δώσει πίσω τα παιδιά στην μητέρα, λέγοντάς της μάλιστα πως τα παιδιά της είναι τυχερά που είναι στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Τελικά, πρόσφατα, η Εισαγγελέας άλλαξε, και με νέες διαδικασίες η μητέρα κατάφερε να πάρει πίσω τα 3 παιδιά της.

Η δικηγόρος λέει χαρακτηριστικά πως τότε είχαν τους πάντες εναντίον τους, όταν ανέφεραν το τι γίνεται στη δομή.

Πηγή: newsit.gr

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom