Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΚοινωνίαΚιβωτός του Κόσμου: Άφαντος ο πατήρ Αντώνιος μετά την εντολή να μην...

Κιβωτός του Κόσμου: Άφαντος ο πατήρ Αντώνιος μετά την εντολή να μην πλησιάζει τις δομές -Πότε μπορεί να επέμβει η αστυνομία

Άγνωστο παραμένει ακόμη το πού βρίσκεται ο πατήρ Αντώνιος μετά την εισαγγελική παρέμβαση να μην πλησιάζει τις δομές της Κιβωτού του Κόσμου. Πώς θα αντιδράσει η αστυνομία σε περίπτωση που ο πατήρ Αντώνιος πάει σε κάποια από τις δομές. Ξεκίνησαν οι συμπληρωματικές καταθέσεις.

Υπενθυμίζεται ότι από χθες υπάρχει μια διάταξη από τους εισαγγελείς που απαγορεύει στον πατέρα Αντώνιο να βρίσκεται πια σε οποιαδήποτε δομή της μη κυβερνητικής οργάνωσης Κιβωτό του Κόσμου. Το ερώτημα εάν θα αποχωρήσει παραμένει ακόμη αναπάντητο.

Άφαντος παραμένει ο πατήρ Αντώνιος, ενώ υπάλληλοι της δομής στον Κολωνό δεν επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες που τον θέλουν να βρίσκεται στο σπίτι του στον 4ο όροφο του κτιρίου, ενώ από την Αστυνομία αναφέρουν πως βρίσκεται εκεί, στη δομή του Κολωνού, στο διαμέρισμα όπου έγινε η τελευταία έφοδος από την Οικονομική Αστυνομία και εντοπίστηκαν τα 350.000 ευρώ σε μετρητά.

Σημειώνεται πως ο πατέρας Αντώνιος πρέπει να αποχωρήσει από το σπίτι του στη δομή μέσα σε ένα 24ωρο. Σε αντίθετη περίπτωση, σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η αστυνομία δεν έχει την υποχρέωση να βρίσκεται έξω από κάθε δομή της «Κιβωτού» και μπορεί να επέμβει μονάχα εάν κάποιος υπάλληλος καλέσει και ενημερώσει πως ο πατέρας Αντώνιος βρίσκεται μέσα στην εκάστοτε δομή.

Στενό περιβάλλον του πατέρα Αντωνίου αναφέρει πως δεν επρόκειτο να φέρει αντίρρηση στις οδηγίες των Αρχών και θα αποχωρήσει όπως του ζητείται. Παράλληλα, για την ώρα δεν έχει εκδοθεί καμία απόφαση για την πρεσβυτέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα αναμένεται να υπάρξει μία συγκέντρωση έξω από τη δομή του Κολωνού, με υποστηρικτές του πατέρα Αντωνίου οι οποίοι ισχυρίζονται πως όσα έχουν λεχθεί εναντίον του είναι ψέματα.

Ανοίγει ο κύκλος των συμπληρωματικών καταθέσεων

Χθες κατέθεσε συμπληρωματικά ενώπιον των Εισαγγελέων Ανηλίκων ο 19χρονος, πρώην τρόφιμος της δομής, όπου είναι ο πρώτος που έκανε καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση από ηγετικό στέλεχος της Οργάνωσης.

Στην συμπληρωματική του κατάθεση ο 19χρονος επιβεβαίωσε τα αρχικά λεγόμενα της πρώτης κατάθεσης.

Επίσης, σήμερα έγινε άλλη μία κατάθεση, από πρώην τρόφιμο της δομής της Κιβωτού ο οποίος διαμένει στην Ολλανδία. Ο συγκεκριμένος καταγγέλλων κάνει λόγο για σωματική κακοποίηση.

Μάλιστα, στην κατάθεσή του έκανε λόγο για βαριά σωματική κακοποίηση που περιλάμβανε ξυλοδαρμούς και τιμωρίες.

Στην κακοποίηση αυτή του τροφίμου που διαμένει στο εξωτερικό, φαίνεται να συμμετείχαν και δύο πρόσωπα που έχουν μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών και έχουν απομακρυνθεί από την δομή.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom