Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΚρήτηΚίσσαμος: Σύσκεψη για την προστασία και τις προοπτικές του κάστανου - Φώτο

Κίσσαμος: Σύσκεψη για την προστασία και τις προοπτικές του κάστανου – Φώτο

Ευρεία σύσκεψη των παραγωγών και των μελών της Αναπτυξιακής Εταιρίας “Εννιά Χωριά Α.Ε.” πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις της εταιρίας στο Έλος Κισσάμου προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί του καστάνου στην Κίσσαμο, αλλά και να γίνουν προτάσεις για την αντιμετώπισή τους.

Υπενθυμίζεται ότι το Έλος Κισσάμου είναι το “σήμα -κατατεθέν” σε ότι αφορά το κάστανο, καθώς εκεί βρίσκονται και οι μεγάλες παραγωγές καστάνου στην Κρήτη. Άλλωστε περίφημη είναι και η Γιορτή Καστάνου που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Έλος.

Στη συνάντηση των παραγωγών και των ανθρώπων της εταιρίας, παρευρέθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης Γιώργος Κονταξάκης, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων “Το κάστανο του τόπου μας μεγάλωσε γενιές και γενιές. Οφείλουμε από την πλευρά μας να το προστατεύσουμε και να διεκδικήσουμε λύσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην παραγωγή του”, για να συνεχίσει λέγοντας στο “Βήμα Κρήτης“: “Άκουσα τα προβλήματα, καταλαβαίνω το μέγεθος του ζητήματος και σας λέω πως όλοι μαζί ενωμένοι πρέπει να διεκδικήσουμε το καλύτερο. Ως Περιφερειακός Σύμβουλος θα μεταφέρω το θέμα και τις προτάσεις των παραγωγών και της εταιρίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο και θα ζητήσω να γίνουν ενέργειες άμεσες και αποτελεσματικές”.

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom