Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΚρήτηΚινητοποίηση για τις λαϊκές αγορές στα Χανιά

Κινητοποίηση για τις λαϊκές αγορές στα Χανιά

Κινητοποίηση διαμαρτυρίας για αύριο Τετάρτη προετοιμάζουν οι παραγωγοί και οι έμποροι των λαϊκών αγορών των Χανίων διαμαρτυρόμενοι για το σταμάτημα της δραστηριότητας τους. Σύμφωνα με πληροφορίες αν δεν αλλάξει, οι παραγωγοί και οι έμποροι σχεδιάζουν τη μηχανοκίνητη διαμαρτυρία τους στην πόλη των Χανίων, καθώς το κλείσιμο τους από την προηγούμενη εβδομάδα και η παράταση του για άλλες δύο εβδομάδες τους έχει φέρει σε δεινή θέση.
«Μέσα στην καραντίνα λειτουργούσαμε με μονά- ζυγά, δύσκολα μεν, αλλά λειτουργούσαμε. Τώρα μας λένε “κλείστε” και όλα αυτά, παρότι η δουλειά μας είναι εξωτερική και παρότι μέσα στην καραντίνα τηρούσαμε όλες τις αποστάσεις και φορούσαμε και μάσκες και όλα τα προβλεπόμενα» είπε στα “Χ.Ν.” ο πρόεδρος των παραγωγών της λαϊκής κ. Κώστας Καψωμενάκης.
Οι παραγωγοί λένε πως εξαιτίας του κλεισίματος τους έχουν μείνει με πολύ μεγάλες αδιάθετες ποσότητες λαχανικών και φρούτων, ενώ μετά το κλείσιμο των λαϊκών αγορών οι τιμές στο εμπόριο για τον καταναλωτή έχουν αυξηθεί.

ΓΑΜΟΙ-ΒΑΠΤΙΣΕΙΣ
Την ίδια ώρα σε διήμερο κλείσιμο των καταστημάτων τους προχωράει ο “Παγκρήτιος Σύλλογος Επιχειρηματιών Γάμου- Βάπτισης”. «Εμείς πληρώνουμε τη νύφη», αναφέρουν σε αφίσα που έβαλαν σε μέλη τους και στα Χανιά τονίζοντας ότι θα μείνουν κλειστά σήμερα 31 Αυγούστου και αύριο 1η Σεπτεμβρίου.
Υπενθυμίζεται ότι για σήμερα έχει ανακοινωθεί μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας από την ομάδα “Ελεύθερα Σκεπτόμενοι Πολίτες Χανίων”, με αφετηρία τον κόμβο Μουρνιών στις 12 το μεσημέρι.

ΑΙΤΗΜΑ ΣΤΟ ΕΒΕΧ
Εν τω μεταξύ, την «άμεση και έκτακτη σύγκλιση συμβουλίου μέσω τηλεδιάσκεψης, με αφορμή τη νέα παράταση των έκτακτων μέτρων στον νομό Χανίων για ακόμα δύο εβδομάδες», ζητά με επιστολή του προς το ΕΒΕΧ, το μέλος Δ.Σ. του Επιμελητηρίου, Χρήστος Ηλ. Τσοντάκης.
Στην επιστολή που έδωσε στη δημοσιότητα, αναφέρει πως «η κρισιμότητα των καταστάσεων είναι τέτοια που δεν μας αφήνει κανένα περιθώριο για ολιγωρία ή απραξία. Οι επιχειρήσεις του νομού έχουν δεινοπαθήσει και το ΔΣ του Επιμελητηρίου Χανίων οφείλει να λάβει συγκεκριμένες αποφάσεις, ώστε να προτείνει και να πιέσει τους αρμόδιους φορείς με γνώμονα τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας αφενός και στόχο την προάσπιση των συμφερόντων των επιχειρήσεων του νομού αφετέρου».

xaniotika-nea

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom