Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΚοινωνίαΚηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Βασιλείς και επίσημοι προσκεκλημένοι στη Μητρόπολη Αθηνών

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Βασιλείς και επίσημοι προσκεκλημένοι στη Μητρόπολη Αθηνών

Η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου όπως και οι επίσημοι προσκεκλημένοι έφτασαν για την κηδεία του στη Μητρόπολη Αθηνών, καθώς η εξόδιος ακολουθία θα ξεκινήσει στις 12:00, μετά το λαϊκό προσκύνημα που έληξε στις 11:00.

Πρώτη έφτασε η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στη Μητρόπολη Αθηνών για την κηδεία. Ο Παύλος, ο Νικόλαος και ο Φίλιππος, οι τρεις γιοί του, ήταν οι πρώτοι που έφτασαν στον ιερό ναό και θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

Ο Παύλος, ο Νικόλαος και ο Φίλιππος πήγαν στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου και ακολούθησαν το φέρετρο με τη σορό του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου προς τη Μητρόπολη. Την ώρα της μεταφοράς, χαμήλωσαν το κεφάλι τους ως ένδειξη σεβασμού και έκαναν τον σταυρό τους. Ο κόσμος ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

Οι γιοί του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου προσκύνησαν το φέρετρο με τη σορό του πατέρα τους και άφησαν πάνω της ένα στεφάνι, το οποίο είναι από αγαπημένα λουλούδια της Άννας Μαρίας, τα οποία είχε διαλέξει για την ανθοδέσμη του γάμου τους.

Οι αδερφές του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Σοφία και Ειρήνη, αποθεώθηκαν όταν έφτασαν στη Μητρόπολη Αθηνών. Η Σοφία συνόδευσε τον επίτιμο βασιλιά της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος, μέχρι τον ιερό ναό, εκεί όπου τους υποδέχθηκε ο Νικόλαος.

Στην Ελλάδα έχουν έρθει από χθες (15.1.2023) μέλη από 11 βασιλικές οικογένειες διαφόρων χωρών, όπως της Ισπανίας, της Σουηδίας, της Σερβίας, της Δανίας και της Νορβηγίας, πολλοί εκ των οποίων είχαν συγγενική σχέση με τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο.

Συνολικά, οι επίσημοι προσκεκλημένοι για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου ανέρχονται σε 187, οι οποίοι θα ακολουθήσουν και την αυτοκινητοπομπή μέχρι το Τατόι, με βανάκια αλλά και ιδιωτικά αυτοκίνητα.

Πηγή: newsit.gr

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom