Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΚοινωνίαΚηδεία τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου: Φεύγουν και οι τελευταίοι «γαλαζοαίματοι»

Κηδεία τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου: Φεύγουν και οι τελευταίοι «γαλαζοαίματοι»

Έφυγαν τα μέλη βασιλικών οικογενειών τα οποία βρέθηκαν στη χώρα μας για την κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου.

Ένας – ένας οι «γαλαζοαίματοι» που είχαν έρθει στη χώρα μας για την κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου έφυγαν το πρωί της Τρίτης (17.01.2023) από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία.

Συνολικά, τα μέλη βασιλικών οικογενειών που ήταν στην κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου και αναχώρησαν σήμερα είναι: η βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας και ο διάδοχος του θρόνου Φρειδερίκος, ο βασιλιάς της Σουηδίας, Κάρολος Γουσταύος ΙΣΤ΄, ο Μέγας Δούκας του Λουξεμβούργου Ερρίκος και ο διάδοχος της Νορβηγίας, πρίγκιπας Χάακον.

Ήδη από τη Δευτέρα είχαν αναχωρήσει οι πρώτοι, καθώς πήγαν «καρφί» για το αεροδρόμιο μετά την κηδεία. Αυτοί είναι: ο Βασιλιάς της Ισπανίας, Φελίπε, με τη σύζυγο του, Λετίθια, η βασιλική πριγκίπισσα Άννα της Βρετανίας, ο βασιλιάς της Ολλανδίας, Γουλιέλμος – Αλέξανδρος, με τη βασίλισσα Μάξιμα, και ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό.

 

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας και σήμερα

Το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για τα μέτρα ασφαλείας παραμένει σε ισχύ μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης, όταν και αναμένεται να ολοκληρωθούν οι αναχωρήσεις των εκπροσώπων των βασιλικών οικογενειών. Το κέντρο της Αθήνας θα φρουρείται από 1.000 αστυνομικούς, ενώ κατά τις αναχωρήσεις με προορισμό το αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” θα γίνουν και έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, όπου κριθεί απαραίτητο.

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας τόσο έξω από το ξενοδοχείο “Μεγάλη Βρετανία”, όσο και εντός του χώρου, όπου τοποθετήθηκαν μηχανήματα X-RAY για να ελέγχονται όσοι μπαίνουν.

Ρεπορτάζ: Άννα – Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Πηγή: newsit.gr

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom