Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου, 2021
ΑρχικήΒΗΜΑ ΑφιέρωμαΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ: Δωρεάν υποστήριξη σε έφηβους και ενήλικες - Ένας αγώνας ατελείωτης...

ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ: Δωρεάν υποστήριξη σε έφηβους και ενήλικες – Ένας αγώνας ατελείωτης προσφοράς

Από το Πολυδύναμο κέντρο Χανίων  ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ παρέχεται δωρεάν  στήριξη σε άτομα  και στις οικογένειες τους από νόμιμες  και παράνομες εξαρτήσεις, όπως, αλκοολισμός, τζόγος, διαδίκτυο.

Οι υπηρεσίες είναι δωρεάν, δε χορηγούνται υποκατάστατα, με σεβασμό στο απόρρητο και χωρίς λίστα αναμονής.

ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ

Το δίκτυο υπηρεσιών του KEΘEA ΑΡΙΑΔΝΗ καλύπτει τις περιφέρειες Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης. Προσφέρει συμβουλευτική και θεραπεία για διάφορες μορφές εθισμού σε διαφορετικές-ομάδες στόχους: ενηλίκους, εφήβους, εργαζόμενους, φοιτητές, φυλακισμένους και αποφυλακισμένους.

Διαθέτει Συμβουλευτικά Κέντρα στο Ηράκλειο, τα Χανιά, τον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, τη Ρόδο και την Κάλυμνο. Τα Κέντρα δίνουν τη δυνατότητα ενημέρωσης, συμβουλευτικής και προετοιμασίας για ένταξη είτε στη Θεραπευτική Κοινότητα που βρίσκεται στο Ηράκλειο είτε σε κατά τόπους ανοικτές δομές που προσφέρουν μια πιο ευέλικτη μορφή θεραπείας για ανθρώπους που παραμένουν σε σημαντικό βαθμό λειτουργικοί, ανάλογα με τις ανάγκες και το είδος εξάρτησης (παράνομες ουσίες, αλκοόλ, τυχερά παιχνίδια). Στο Ηράκλειο λειτουργεί επίσης Κέντρο Οικογενειακής Υποστήριξης για τα μέλη οικογενειών.

Προσφέρει σε όλους όσοι συμμετέχουν στις μονάδες του τη δυνατότητα συστηματικής συμμετοχής σε δραστηριότητες εκπαίδευσης επαγγελματικής κατάρτισης, προσωπικής ανάπτυξης, καλλιτεχνικής έκφρασης και αθλητισμού. Το Εναλλακτικό Σχολείο του προγράμματος δίνει τη δυνατότητα  απόκτησης τυπικών προσόντων, όπως τα απολυτήρια γυμνασίου και λυκείου, ενώ διοργανώνονται μαθήματα εκμάθησης και πιστοποίησης στην αγγλική γλώσσα και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Αναπτύσσει παρεμβάσεις με άξονα το σωφρονιστικό σύστημα με προγράμματα συμβουλευτικής υποστήριξης κρατουμένων στο Κατάστημα Κράτησης ΚΡΗΤΗ Ι στα Χανιά, στις Δικαστικές Φυλακές Νεάπολης, στην Κλειστή Φυλακή Νέας Αλικαρνασσού και στις Αγροτικές Φυλακές Aγυιάς Xανίων.

Συγχρόνως, το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ αναπτύσσει δράσεις ενημέρωσης – πρόληψης στις εκπαιδευτικές κοινότητες, για μαθητές, καθηγητές και γονείς, καθώς και στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Ηράκλειο: τ. 2810 261026 (για ενήλικες), τ. 2810 331034 (για εφήβους), τ. 2810 319505 (αλκοόλ, τζόγος)

Άγιος Νικόλαος: τ. 28410 22981

Χανιά: τ. 28210 87040

Ρόδος: τ. 22410 20343

Κάλυμνος: τ. 22430 24167

Στοιχεία γενικής επικοινωνίας (γραμματεία):  Διονυσίου 1 & Σεφέρη, 716 01 Νέα Αλικαρνασσός, Ηράκλειο Κρήτης, τ. 2810 331002, e-mail:, info@kethea-ariadni.gr

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom