Τετάρτη, 31 Μαΐου, 2023
spot_img
ΑρχικήΚρήτηΚέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας: Διάθεση κληροδοτήματος Μ. Μεταξά

Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας: Διάθεση κληροδοτήματος Μ. Μεταξά

Μια ξεχωριστή ημέρα ήταν η Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022 για δύο φιλοξενούμενα κορίτσια του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού Ηρακλείου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης, στο πλαίσιο της εκπλήρωσης της επιθυμίας της διαθέτιδος Μαρίας Μεταξά. Σύμφωνα με την διαθήκη Μεταξά, που δημοσιεύθηκε το 1993, επιθυμία της διαθέτιδος ήταν να δοθούν σε δύο φιλοξενούμενα κορίτσια του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού Ηρακλείου αφού ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, δύο καταστήματα τα οποία βρίσκονται στο κέντρο του Ηρακλείου, και τα οποία άλλοτε είχε στην κυριότητά της.

Στο πλαίσιο αυτό, η Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης κ. Μαρία Δαμανάκη και η κ. Ελένη Νικολάκη, Υπεύθυνη του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού Ηρακλείου, υποδέχθηκαν στα γραφεία του Φορέα τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό, τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου κ. Νίκο Συριγωνάκη, την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής κ. Ρένα Παπαδάκη Σκαλίδη και τη Γενική Γραμματέα του Δήμου Ηρακλείου κ. Ευγενία Στυλιανού για την πραγματοποίηση της προβλεπόμενης κλήρωσης, ώστε να διανεμηθούν τα δύο ακίνητα στα κορίτσια.

Η Πρόεδρος του Κ.Κ.Π.Π.Κ. κ. Μαρία Δαμανάκη δήλωσε: «Είναι μεγάλη η χαρά μας κάθε φορά που παιδιά, τα οποία για κάποια περίοδο χρειάστηκε να φιλοξενηθούν σε κοινωνικές δομές, σπουδάζουν, προοδεύουν και θέτουν γερά θεμέλια για την μετέπειτα ζωή τους. Η βούληση της Μαρίας Μεταξά που εκπληρώθηκε σήμερα, συντείνει σε αυτό ακριβώς: στην προσπάθεια ουσιαστικής ενδυνάμωσης των νέων ενηλίκων και ενίσχυσης της αυτόνομης πορείας τους στη ζωή.»

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom