Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, 2022
spot_img
ΑρχικήΑπόψειςΚάθε «οικογένεια» έχει το δικό της «βλήμα»

Κάθε «οικογένεια» έχει το δικό της «βλήμα»

Κάθε «οικογένεια» έχει το δικό της «βλήμα»

Έτσι και η οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας!

Γράφει ο Ηλίας Κυριακόπουλος*

Ακόμα κι αν δεν το ήξερε, τώρα το βρήκε μπροστά της! Μετά τις περίφημες δηλώσεις Οικονόμου περί «τζαμπατζήδων» που εκσφενδονίστηκαν από το στόμα του σαν «βλήμα» στα αυτιά κάθε πολίτη, η Κυβέρνηση οφείλει να του δώσει τον τίτλο της πιο άθλιας, αντιλαϊκής και ηλίθιας ατάκας.

  • Άθλια γιατί εκφράζει την αθλιότητα ενός χαρακτήρα που κοιτάζει την πάρτη του και μόνο,
  • Αντιλαϊκή διότι ο τύπος αυτός ξεκάθαρα ουδεμία σχέση έχει με το λαό, τις ανάγκες του, τον πόνο του, τον τρόμο του όταν κάθε φορά αντικρύζει έναν υπέρογκο λογαριασμό,
  • Ηλίθια διότι ηλιθιωδώς βάζει σε ένα τσουβάλι όλους τους ανθρώπους που δεν πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους, πόσο μάλλον όταν αυτές έχουν επιβληθεί με το «έτσι θέλω» από κάποιους «φωστήρες» της ελληνικής και παγκόσμιας «αριστο»κρατίας.

Για να δούμε όμως τι έγινε…

Ο βουλευτής της κυβέρνησης ήταν καλεσμένος σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ. Σχολιάζοντας τις 6.000 διακοπές ρεύματος σε πολίτες που δεν μπόρεσαν να πληρώσουν τους υπέρογκους λογαριασμούς, την ώρα που εκκρεμούν ακόμα χιλιάδες άλλες εντολές για διακοπές, απάντησε χαρακτηριστικά:

«Δεν είμαστε στην εποχή του τζάμπα, ούτε του δωρεάν, γιατί πρέπει ο καθένας να πληρώνει τις υποχρεώσεις του. Άρα, λοιπόν, υπάρχουν οι άνθρωποι που έχουν πραγματική ανάγκη και οι άνθρωποι που, ίσως, δεν πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους κρυβόμενοι πίσω από αυτούς που έχουν ανάγκη. Άρα, λοιπόν, με προσοχή η ΔΕΗ και οι πάροχοι πρέπει να προσεγγίσουν αυτούς που έχουν παραγματικά ανάγκη και είναι σε αδυναμία. Για εμένα είναι πρωτεύον να προστατεύσουμε αυτούς τους ανθρώπους. Η ΔΕΗ έχει αυτό το πρόγραμμα που έχει χρηματοδοτήσει και η κυβέρνηση που έχει επιδοτηθεί με 800 εκατ. από τα κέρδη και τα διαθέσιμα της ΔΕΗ και έχουν πέσει το μήνα Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο. Όπως φαίνεται, όμως, υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που δεν έχουν καλυφθεί. Εκεί, λοιπόν, προσοχή. Αυτό συνιστώ εγώ».

Τα λόγια του Οικονόμου είναι από την «Ομάδα Αλήθειας» της Νέας Δημοκρατίας, η οποία όμως ομάδα ξέχασε μάλλον να μας “ενημερώσει” και για την άλλη του ατάκα:

«Από τα 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχους, δεν μπορούν να πληρώσουν; Οι 20 χιλιάδες που δεν πληρώσανε πιστεύετε ότι είναι συνταξιούχοι; Να δούμε το προφίλ των ανθρώπων αυτών».

Για να δούμε λίγο και το «προφίλ» του ίδιου…

Βλέποντας ωστόσο το προφίλ του ίδιου έχουμε να διαπιστώσουμε ότι όχι μόνο είναι ο ίδιος «ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΣ», αλλά και καπηλευτής του συστήματος. Χρωστάει ο κύριος «κουνάω το δάχτυλο» γύρω στα 260 χιλιάρικα, ενώ οι καταθέσεις του ξεπερνάνε τα 135.000 ευρώ και έχει και καμιά 18αριά ακίνητα! Χώρια όλα τα άλλα που έχει…

Προφανώς δεν έχω κανένα πρόβλημα με την περιουσία κανενός. Έχω πρόβλημα όμως όταν αυτός μιλάει εξ ονόματός μου για τη δική μου περιουσία!

Για πείτε μας τώρα ποιος είναι τζαμπατζής και ποιος όχι.

Για πείτε μας τώρα ποιος έχει να πληρώσει και ποιος όχι.

Παρεμπιπτόντως για θυμίστε μου τα κριτήρια που αποφασίζονται οι διαγραφές στη Νέα Δημοκρατία και ας αναλογιστούν όλοι τι σημαίνει η ανοχή της Νέας Δημοκρατίας στο πρόσωπό του. Προφανώς κάποιοι –αν όχι όλοι- από το κυβερνών κόμμα συμμερίζονται τις απόψεις του και επομένως αυτές χαρακτηρίζουν το κόμμα τους. Πολύ απλά, αρκετά ξεκάθαρα.

Θυμάστε τον Οικονόμου;

Ήταν αυτός που το το 2010 δεν είχε ψηφίσει το μνημόνιο (οδηγωντας την χώρα στην χρεοκοπία μαζί με τους βουλευτές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ κλπ) και το ΠΑΣΟΚ τον διέγραψε,

Αμέσως μετά «πούλησε» αντιμνημόνιο σε ηλίθιους για να τον «μαζέψει» ο Κουβέλης στην ΔΗΜΑΡ (τότε το έπαιζε Αριστερός)

Αμέσως μετά τον περιμάζεψε ο Σαμαράς στην ΝΔ και μετά ο Μητσοτάκης.

Τι έχει προσφέρει λοιπόν αυτός ο ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΣ που τον πληρώνουμε κιόλας, στον τόπο;

ΤΙΠΟΤΑ.

Θα ήταν μάγκας…

Θα ήταν μάγκας αν έβγαινε -όπως τότε, το όχι πολύ μακρινό 2010- και κατήγγειλε την περιβόητη «ρήτρα αναπροσαρμογής» μέσω της οποίας οι «χρηματιστές» και οι τζογαδόροι καταληστεύουν Άπαντες.

Θα ήταν μάγκας αν αντί για «τζαμπατζήδες», έκανε τα αδύνατα δυνατά μέσα στη βουλή που είναι και η θέση του, ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της ακρίβειας και της «νομιμοποιημένης ληστείας».

Θα ήταν μάγκας αν μας υποδείκνυε στην τελική ποιοι είναι οι «κρυβόμενοι πίσω από αυτούς που έχουν ανάγκη». Διότι δεν μπορείς να βγαίνεις να λες μια μπαρούφα και να κουνάς το δάχτυλο γενικεύοντας.

Το ερώτημα…

Το ερώτημα είναι ένα: Γιατί συνεχίζουμε να τον πληρώνουμε και να ακούμε και από πάνω τις μπούρδες του;

Και κάτι τελευταίο: Μητσοτάκη αν δεν τον διώξεις με τις “κλωτσιές”, διώξε όλους όσοι δεν συμμερίζονται τις απόψεις του και κάνε αυτόν προεκλογικό σου σύνθημα

ΥΓ: Δεν είμαι ούτε «τρολ» του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε της «Αυγής», όπως σε συμφέρει να λες για αυτούς που σε κατέκριναν…χρησιμοποιώντας αυτή την κουτοπόνηρη δικαιολογία για να σε «λυπηθούν» ή να σε «ηρωοποιήσουν» στο κόμμα σου. Είμαι Έλληνας Πολίτης που απεχθάνεται να στοχοποιείται από κάτι τύπους σαν κι εσένα, ιδίως όταν αυτοί κυβερνούν…

*Ο Ηλίας Κυριακόπουλος είναι πολιτικός επιστήμονας

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom