Παρασκευή, 27 Μαΐου, 2022
spot_img
ΑρχικήΚοινωνίαΚαθαρά Δευτέρα: Τι αλλάζει για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, τι ισχύει στην εστίαση

Καθαρά Δευτέρα: Τι αλλάζει για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, τι ισχύει στην εστίαση

Με ένα μέτρο λιγότερο βρίσκει εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους η Καθαρά Δευτέρα, καθώς, όπως ανακοινώθηκε χθες, από το Σάββατο 5 Μαρτίου καταργείται η υποχρεωτική χρήση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους με ισχυρή βέβαια σύσταση να συνεχίσουν να την φορούν όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή όπου υπάρχει συνωστισμός.

Έτσι, οι πολίτες είτε έχουν κάνει το εμβόλιο είτε όχι θα πετάξουν τον χαρταετό και θα γιορτάσουν τα Κούλουμα με μία ανάσα ελευθερίας.

Τι ισχύει για τους εμβολιασμένους στην εστίαση

Οι εμβολιασμένοι στην εστίαση μπαίνουν κανονικά χωρίς περιορισμούς τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους , σε μπαρ, καφέ, και εστιατόρια για να γιορτάσουν τα Κούλουμα με την απλή επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού η του πιστοποιητικού νόσησης για όσους κόλλησαν και ανάρρωσαν από κορονοϊό.

Παράλληλα δεν ισχύει κανένα όριο στο τραπέζι το οποίο έχει καταργηθεί οριστικά εδώ και μερικές εβδομάδες.

Τι ισχύει για τους ανεμβολίαστους στην εστίαση

Για την εστίαση, εσωτερικά, οι περιορισμοί παραμένουν κανονικά για ανεμβολίαστους ή σε όσους δεν έχουν κάνει την αναμνηστική δόση μετά τους έξι μήνες ή μετά τους τρεις μήνες με το μονοδοσικό Johnson & Johnson ή για όσους άνω των 60 έχουν κάνει μόνο μέχρι τη δεύτερη δόση.

Οι ανεμβολίαστοι μπορούν να εισέρχονται μόνο στους εξωτερικούς χώρους με την επίδειξη αρνητικού αποτελέσματος rapid test.

Πηγή: dikaiologitka.gr

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom