Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΟικονομίαKαταφθάνει ενεργειακός «Τειρεσίας»... για τους ανεξόφλητους λογαριασμούς ρεύματος

Kαταφθάνει ενεργειακός «Τειρεσίας»… για τους ανεξόφλητους λογαριασμούς ρεύματος

Όπως αποδείχτηκε, δεν ήταν λίγοι οι καταναλωτές που άλλαξαν πάροχο τον Αύγουστο αφήνοντας πίσω τους… ανεξόφλητους λογαριασμούς, αφού δεν δεσμεύονται σχετικά από τον νόμο.

Προσπαθώντας να αντιμετωπίσουν το σόβαρο πρόβλημα συσσώρευσης ληξιπρόθεσμων οφειλών, που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, οι πάροχοι ενέργειας σχεδιάζουν την επιβολή ενός «Τειρεσία» – που θα μπλοκάρει τους οφειλέτες από τα «πέρα δώθε».

Αυτό που ανησυχεί έντονα τους παρόχους, είναι πως η τάση των καταναλωτών να αφήνουν απλήρωτους λογαριασμούς ευνοείται από την ελεύθερη μετακίνησή τους με την εφαρμογή του νέου μοντέλου τιμολόγησης.

Είναι χαρακτηριστικό πως τον Αύγουστο, πρώτο μήνα εφαρμογής του νέου αυτού μηχανισμού τιμολόγησης, οι μετακινήσεις πελατών μεταξύ προμηθευτών, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, είναι αυξημένες κατά 20% σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες – ποσοστό που εκτιμάται ότι θα αυξηθεί περαιτέρω τον Σεπτέμβριο και τη χειμερινή περίοδο, αφού ο Αύγουστος λόγω θερινών διακοπών δεν αποτελεί ενδεικτικό μήνα.

Ενα ποσοστό από τις μετακινήσεις του Αυγούστου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς, είναι καταναλωτές που άλλαξαν πάροχο αφήνοντας πίσω τους όμως… ανεξόφλητους λογαριασμούς.

Ο νέος ενεργειακός «Τειρεσίας» θα λειτουργεί κατά τα πρότυπα του αντίστοιχου συστήματος της κινητής τηλεφωνίας (με την κωδική ονομασία «Τηλεγνούς») – με τις εταιρείες να έχουν πρόσβαση σε δεδομένα για τους λογαριασμούς ρεύματος.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom