Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου, 2021
ΑρχικήΚρήτηΚαταδίκες για ρευματοκλοπές στα Χανιά

Καταδίκες για ρευματοκλοπές στα Χανιά

“Ανθεί” η ρευματοκλοπή στα Χανιά καθώς μόνο αυτήν την εβδομάδα 22 υποθέσεις έφτασαν στα δικαστήρια των Χανιών.
Οι περισσότερες υποθέσεις αφορούν κλοπές για ηλεκτροδοτήσεις επιχειρήσεων, σπιτιών, ανάμεσα τους και μια περίπτωση που είχε να κάνει με ενοικιαζόμενη βίλα -ιδιοκτησίας πολιτών της Ε.Ε.- στην περιοχή του Αποκόρωνα.
Οι δικαστικές αρχές καταδίκασαν πολίτες για ρευματοκλοπή, ενώ κάποιες υποθέσεις αναβλήθηκαν και ορισμένες από αυτές δεν εκδικάστηκαν καν, καθώς οι κατηγορούμενοι είχαν πληρώσει τις οφειλές τους και τα πρόστιμα που τους είχαν επιβληθεί από το ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) .
«Η ενέργεια που κλέβεται δεν καταγράφεται στα ρολόγια όμως την παίρνει το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ καταγράφεται στα δικά του στοιχεία και στο τέλος του μήνα γίνεται απογραφή και φαίνονται οι χαμένες κιλοβατώρες. Τις χαμένες κιλοβατώρες της χρεώνεται ο ΔΕΔΔΗΕ και τις επιβαρύνονται όλοι οι πολίτες» σημείωσε στα “Χ.ν.” στέλεχος του ΔΕΔΔΗΕ και ποιος τις πληρώνει όλοι οι πολίτες όταν ένας καταναλώνει 400 κιλοβατώρες για 10 χρόνια και ξαφνικά πηγαίνει τα 100 κάτι συμβαίνει.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ
Την ίδια στιγμή ορισμένοι “επιτήδειοι” προχωρούν σε επικίνδυνες πατέντες της πουλώντας τους σε ιδιοκτήτες ως…ασφαλείς τρόπους ρευματοκλοπής!
«Εμφανίζονται κάποιοι κύριοι, μη αδειούχοι ηλεκτρολόγοι που κάνουν αλλαγές συνδεσμολογίας μέσα στους πίνακες! Κάτι πολύ επικίνδυνο καθώς δεν θα λειτουργήσουν τα μέτρα προστασίας ,καταργείται η προστασία της εγκατάστασης και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος!» ανάφερε στέλεχος του ΔΕΔΔΗΕ.

haniotika-nea

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom