Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΠολιτικήΚασσελάκης: «Είμαι εδώ για να διατηρήσω την παρακαταθήκη Τσίπρα»

Κασσελάκης: «Είμαι εδώ για να διατηρήσω την παρακαταθήκη Τσίπρα»

«Είμαι εδώ για να φανώ αντάξιος της κληρονομιάς του», αυτό είναι το μήνυμα που έστειλε ο Στέφανος Κασσελάκης μετά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος του παρέδωσε το «τιμόνι» του ΣΥΡΙΖΑ το μεσημέρι της Δευτέρας (25.09.23).

«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι η κοινή συνισταμένη όλων των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, όλων όσων με στήριξαν στην προσπάθεια αυτή. Τον τιμώ. Είμαι εδώ για να διατηρήσω την παρακαταθήκη του ζωντανή και είμαι εδώ για να φανώ αντάξιος της κληρονομιάς που άφησε», δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης, εξερχόμενος από το τετ-α-τετ των δύο στο γραφείο του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.

Σημειώνεται πως πρόκειται για την πρώτη επίσημη συνάντηση του κ. Κασσελάκη ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη χθεσινή του νίκη στις εκλογές. Υπενθυμίζεται δε ότι χθες, Κυριακή ο κ. Τσίπρας τηλεφώνησε και στην Έφη Αχτσιόγλου.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη μετά τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα

Τσίπρας σε Κασσελάκη: «Σιδεροκέφαλος! Οι χαρές στην πολιτική δεν είναι περίσσιες»

«Να χαρείς αυτές τις ημέρες γιατί οι χαρές δεν είναι περίσσιες στην πολιτική», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας στον κ. Κασσελάκη στο σύντομο διάλογο που είχαν οι δυο τους on camera, νωρίτερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους.

«Θερμά συγχαρητήρια από κοντά. Σου εύχομαι να είσαι σιδεροκέφαλος. Θα σου χρειαστεί. Έτσι λέμε εδώ, πιστεύω να έχεις ακούσει αυτή την έκφραση. Να χαρείς αυτές τις ημέρες και μετά να αφοσιωθείς στην παρακαταθήκη που αναλαμβάνεις. Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε μεγάλες δυσκολίες. Ενότητα και συντροφικότητα. Κρατάω τη φράση που είπες πως στους συντρόφους κι ο δεύτερος είναι πρώτος».

Ολόκληρος ο διάλογος Τσίπρα-Κασσελάκη

Τσίπρας: Στέφανε, συγχαρητήρια.
Κασσελάκης: Ευχαριστώ πολύ, πρόεδρε.
Τσίπρας: Από κοντά σού εύχομαι να είσαι σιδεροκέφαλος -έτσι λέμε εδώ. Πιστεύω να έχεις ακούσει αυτή την έκφραση γιατί θα σου χρειαστεί. Το μόνο που έχω να σου πω είναι να χαρείς αυτές τις μέρες δίχως ενοχές, γιατί όποιος μπαίνει στην πολιτική πρέπει να ξέρει ότι οι χαρές δεν είναι περίσσιες και οι δυσκολίες είναι συνεχόμενες. Να χαρείς αυτές τις μέρες και μετά να αφοσιωθείς στην παρακαταθήκη που αναλαμβάνεις και τις δυνατότητες που υπάρχουν. Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε δυσκολίες μεγάλες, πρέπει να δώσιυμε ελπίδα και προοπτική με ενότητα και συντροφικότητα. Κρατάω μια φράση που είπες ότι στους συντρόφους και ο δεύτερος είναι πρώτος, δεν είναι όπως στο ΝΒΑ.
Κασσελάκης: Εσείς βλέπετε πιο πολύ από εμένα.
Τσίπρας: Εγώ δεν βλέπω basebal.
Κασσελάκης: Στους πολέμους ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος δεν είναι τίποτα. Στους συντρόφους ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος είναι πρώτος.

Τσίπρας: Έτσι.

Πηγή: newsit.gr

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom