Παρασκευή, 18 Ιουνίου, 2021
Αρχική Κοινωνία Και άλλα εμβόλια για τους 18-29 εκτός από Johnson &Jonhnson

Και άλλα εμβόλια για τους 18-29 εκτός από Johnson &Jonhnson

Για το πώς προχωρά το πρόγραμμα εμβολιασμού κατά του κορονοϊού μίλησε το πρωί της Τετάρτης (2/6) στον ΑΝΤ1 ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς. Τις επόμενες μέρες ξεκινούν οι εμβολιασμοί των νέων ηλικίας 18 έως 29 ετών και, όπως είπε, πλέον θα μπορούν να κάνουν και τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna.

Το αμέσως επόμενο διάστημα, όπως είπε ο κ. Γεωργαντάς στον ΑΝΤ1, οι νέοι ηλικίας 18 έως 29 ετών θα μπορούν να εμβολιάζονται κατά του κορονοϊού και με τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna, εκτός από το μονοδοσικό της Johnson&Johnson. Τα δε ραντεβού τους θα κλείνονται από τις 7 Ιουνίου και μετά. Μέχρι στιγμής και λόγω της έλλειψης του μονοδοσικού με το οποίο ξεκίνησε ο εμβολιασμός τους, έχουν εμβολιαστεί περίπου 65.000 αν και έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον πολλοί περισσότεροι.

Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό COVID
Αναφερόμενος στο Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό COVID, ο κ. Γεωργαντάς είπε ότι ήδη από χθες – που ξεκίνησε και η έκδοσή του – το έχουν εκδώσει περισσότεροι από 81.000 πολίτες, ενώ για κάποια λάθη που υπήρξαν ως προς τον τύπο του εμβολίου έχουν ήδη διορθωθεί και όσοι τα εντόπισαν μπορούν να τυπώσουν το νέο διορθωμένο πιστοποιητικό.

Eμβολιασμός όσων ήδη έχουν νοσήσει
Σε ότι αφορά τον εμβολιασμό όσων ήδη έχουν νοσήσει, ο κ. Γεωργαντάς είπε ότι σε όσους έχουν ήδη κάνει την πρώτη δόση, θα έρθει sms με το οποίο θα ακυρώνεται το ραντεβού για την δεύτερη, ενώ σε όσους δεν έχουν κάνει ακόμα κανένα εμβόλιο, αλλά έχουν κλείσεi ραντεβού, θα έρθει επίσης μήνυμα ακύρωσης και θα εμβολιαστούν αφού περάσουν 6 μήνες από τότε που νόσησαν.

- Advertisement -
- Advertisement -

Επικαιρότητα

Newsroom