Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022
spot_img
ΑρχικήΟικονομίαΚαύσιμα: Τεφτέρια σε βενζινάδικα για την αμόλυβδη βενζίνη – Πονοκέφαλος οι «Δεν...

Καύσιμα: Τεφτέρια σε βενζινάδικα για την αμόλυβδη βενζίνη – Πονοκέφαλος οι «Δεν Πληρώνω» που αυξάνονται

Τα καύσιμα και η αμόλυβδη βενζίνη αναγκάζουν όλο και περισσότερους πρατηριούχους να βγάλουν τεφτέρια. Οι τιμές αυξάνονται διαρκώς…

Με τη μέση τιμή της απλής αμόλυβδης βενζίνης να πλησιάζει τα 2,50 € το λίτρο σε ολόκληρη τη χώρα, τα τεφτέρια στα βενζινάδικα έχουν πάρει φωτιά. Η ολική επαναφορά τους, είναι ίσως το μικρότερο κακό για τους πρατηριούχους καθώς ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος το τελευταίο διάστημα είναι οι «Δεν Πληρώνω» που μετά τη Θεσσαλονίκη, εξαπλώνονται και σε άλλες περιοχές της χώρας. Οδηγοί που φουλάρουν και γίνονται καπνός δίχως να πληρώσουν.

«Πρόκειται για άτομα που σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους, μπροστά από τις αντλίες, φουλάρουν και όταν κλείνει το καπάκι, μπαίνουν μέσα δήθεν για να πάρουν χρήματα και γίνονται καπνός» λέει σχετικά στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, το μέλος της Ένωσης Βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης, Γιώργος Γαβριηλίδης. Πρόσθεσε ότι οι δύο πρόσφατες κλοπές στη Θεσσαλονίκη είναι ξεκάθαρες και αποτυπωμένες στις κάμερες ασφαλείας των πρατηρίων.

«Όμως δεν θέλει ο συνάδελφος να μπει σε μια δικαστική χρονοβόρα περιπέτεια, με έξοδα πολλαπλάσια από την αξία του καυσίμου που εκλάπη. Τις περισσότερες φορές η απάντηση είναι αρνητική» προσθέτει και σπεύδει να ξεκαθαρίσει ότι η αξία γεμίσματος ενός μέσου ρεζερβουάρ αυτοκινήτου, έχει φτάσει πλέον τα 100 ευρώ. Ποσό που όπως τονίζει, μπορεί να αντιστοιχεί σε δύο μεροκάματα εργαζομένων.

Για τα τεφτέρια που έχουν επιστέψει στα βενζινάδικα αναφέρει: «Συνήθως οι περισσότερες περιπτώσεις αφορούν άτομα που βάζουν μία μικρή ποσότητα βενζίνης και όταν έρχεται η ώρα της πληρωμής συνειδητοποιούν ότι δεν έχουν τα απαιτούμενα χρήματα στην τράπεζα. Τότε πληρώνουν με όσα χρήματα υπάρχουν στην κάρτα και τα υπόλοιπα γράφονται στο τεφτέρι»

Πηγή: newsit.gr

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom