Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΥγεία«Καμπανάκι κινδύνου» ενόψει χειμώνα ο... συνδυασμός κορονοϊού, γρίπης και συγκυτιακού ιού

«Καμπανάκι κινδύνου» ενόψει χειμώνα ο… συνδυασμός κορονοϊού, γρίπης και συγκυτιακού ιού

Ο κορονοϊος «επανέρχεται» σε υψηλότερα επίπεδα, όπως αποκαλύπτουν οι περισσότερες εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία και η αύξηση θανάτων, που έφτασαν τους 53 την τελευταία εβδομάδα.

Παράλληλα, οι ειδικοί προβλέπουν περαιτέρω αύξηση κρουσμάτων, ενώ δεν αποκλείουν να πιεστεί το ΕΣΥ το ερχόμενο διάστημα, καθώς θα συνυπάρξυον κορονοϊός, γρίπης και συγκυτιακός ιός.

«Η επιδημία του κορονοϊού εξελίσσεται στην ηπειρωτική χώρα με επίκεντρο την Αττική και ίσως την Θεσσαλονίκη. Άρα, αναμένεται αύξηση ποσοτική των κρουσμάτων, αύξηση των εισαγωγών στο νοσοκομείο και ίσως αύξηση τους νοσηλευόμενους στις ΜΕΘ, ενώ ήδη διαπιστώνεται διπλασιασμός των θανάτων σε σχέση με το καλοκαίρι» τόνισε στο Νίκος Τζανάκης στο OPEN.

Παράλληλα, τόνισε ότι «μας περιμένει ένας δύσκολος χειμώνας, κάθε μέρα εισάγονται περίπου 150 ασθενείς στα νοσοκομεία της χώρας λόγω του κορονοϊού, άρα υπάρχει πρόβλημα γιατί αν ο αριθμός φτάσει τις 400 ή τις 500 εισαγωγές, στα νοσοκομεία θα έχουμε πίεση».

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος τόνισε ότι «από τον αριθμό των καταγεγραμμένων κρουσμάτων ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος. Θα πρέπει να κάνουμε τεστ για να ξέρουμε αν έχουμε ή δεν έχουμε covid και να συμπεριφερόμαστε αναλόγως».

«Τις προσεχείς εβδομάδες θα έχουμε καινούργιο εμβόλιο το οποίο θα συνοδεύεται και με οδηγίες. Μιλάμε για τους ανθρώπους τους ιδιαιτέρως ευπαθείς κατά προτεραιότητα» ανέφερε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Πάντως, για την ώρα, η εθνική επιτροπή εμβολιασμού δεν έχει δώσει οδηγίες για το πότε και ποιους θα αφορά.

Τέλος, ιδιαίτερα σημαντική είναι και η έγκαιρη χορήγηση αντιικών φαρμάκων σε ασθενείς με χρόνια προβλήματα υγείας καθώς αυτό μεταφράζεται σε νοσηλείες που αποφεύχθηκαν.

Πηγή: dnews.gr

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom