Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΚρήτηΗράκλειο: Αντιδρούν οι ξενοδόχοι στο τοπικό lockdown

Ηράκλειο: Αντιδρούν οι ξενοδόχοι στο τοπικό lockdown

Διαφωνούν με τα νέα περιοριστικά μέτρα στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου οι ξενοδόχοι του νομού και μάλιστα, όπως μετέδωσε το Livetalks.gr, ετοιμάζονται να αποστείλουν επιστολή διαμαρτυρίας τόσο στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ξενοδόχων Νίκο Χαλκιαδάκη, τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο τοπικό lockdown είναι άδικα και δεν συνάδουν με το πλήθος των κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί στον νομό Ηρακλείου.

Οι ξενοδόχοι θεωρούν ότι θα επηρεάσουν αρνητικά τους τουρίστες που κάνουν ήδη τις διακοπές τους στην Κρήτη ή σκόπευαν να έρθουν στο προσεχές χρονικό διάστημα. Παράλληλα, εκτιμούν ότι η συγκυρία επιβολής των νέων αυστηρών μέτρων δεν ευνοεί τον τουρισμό καθώς τα μηνύματα που έρχονταν για την τουριστική κίνηση του Σεπτεμβρίου ήταν αρκετά ικανοποιητικά.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Χαλκιαδάκης δήλωσε χαρακτηριστικά:

“Τα νέα μέτρα είναι άδικα διότι στην ουσία δεν είχαμε κρούσματα και μια στιγμή μας βάζουν lockdown, χωρίς λόγο. Σήμερα εμείς ως Ένωση Ξενοδόχων θα στείλουμε επιστολή στον πρωθυπουργό και στο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, για να μας εξηγήσουν για ποιο λόγο έγινε όλο αυτό. Σίγουρα θα επηρεάσει και τον κόσμο που είναι εδώ και τους τουρίστες πού πρόκειται να έρθουν.

Ο Σεπτέμβρης πήγαινε πάρα πολύ καλά. Από εδώ και πέρα δεν ξέρω τι θα γίνει. Θα δούμε τις επόμενες μέρες”

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom