Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΠολιτισμόςΙνστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού: Παρουσίαση βιβλίου «Το Αλφαβητάρι της Οικονομίας για παιδιά μέχρι...

Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού: Παρουσίαση βιβλίου «Το Αλφαβητάρι της Οικονομίας για παιδιά μέχρι 12 ετών»

Την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου στις 18:00, η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου του Καθηγητή Χρηματοοικονομικής Νικόλαου Δ. Φίλιππα, με τίτλο «Το Αλφαβητάρι της Οικονομίας για παιδιά μέχρι 12 ετών». Η έκδοση του βιβλίου τελεί υπό την Αιγίδα της Τράπεζας της Ελλάδος.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Άγγελος Κότιος, Καθηγητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών και Αναπτυξιακών Σχέσεων και Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς

Βασιλική Λαζαράκου, Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Γεώργιος Πάνος, Καθηγητής Χρηματοοικονομικής στη Σχολή Διοίκησης Adam Smith του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης

Δάφνη Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Σύμβουλος της Διεύθυνσης Οικονομικής Ανάλυσης και Μελετών της Τράπεζας της Ελλάδος

Πάνος Παπάζογλου, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥ Ελλάδος

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24, και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι YouTube και στην σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

Link βιβλίου: https://bit.ly/3Sny9ch

Link εκδήλωσης: https://bit.ly/3DXBWsq

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ένα πρωτοποριακό και πλήρως εικονογραφημένο βιβλίο/λεξικό χρηματοοικονομικής εκπαίδευσης και χρηματοοικονομικής ενδυνάμωσης είναι πλέον διαθέσιμο για παιδιά έως 12 ετών, καθώς και για τους γονείς και τους δασκάλους τους. Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα σύγχρονο λεξικό οικονομικών, χρηματοοικονομικών καθώς και τεχνολογικών όρων, το οποίο περιλαμβάνει περισσότερα από 120 λήμματα, κατάλληλα προσαρμοσμένα για παιδιά ηλικίας έως 12 ετών. Η ανάπτυξη αυτών των βασικών εννοιών, που είναι απαραίτητες για τα παιδιά τα οποία θα κληθούν να αντιμετωπίσουν έναν πολύπλοκο κόσμο, συνοδεύεται από 9 μικρές ιστορίες που συμβάλλουν στην διασύνδεση και στην καλύτερη κατανόηση τους.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Νικόλαος Δ. Φίλιππας είναι Καθηγητής στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με γνωστικό αντικείμενο την Χρηματοοικονομική Διοικητική, με έμφαση και εφαρμογή σε θέματα όπως οι Χρηματιστηριακές Επενδύσεις, η Συμπεριφορική Χρηματοοικονομική και ο Χρηματοοικονομικός Αλφαβητισμός. Στο παρελθόν υπήρξε δύο φορές μέλος της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Το ερευνητικό του έργο έχει δημοσιευθεί σε κορυφαία έγκριτα επιστημονικά περιοδικά του κλάδου, όπως: International Review of Financial Analysis, Journal of International Financial Markets, Institutions and Money, European Journal of Finance, Journal of Multinational Financial Management, Applied Mathematics & Computation, Applied Economics, Applied Financial Economics, Applied Financial Economics Letters, Applied Economics Letters, Review of Development Economics, International Review of Economics and Business, Research in International Business and Finance, Economics Bulletin, Multinational Finance Journal κ.ά. Διετέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Επιστημονικός Διευθυντής του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕ.Π.Ε.), για τα έτη 2013-2015. Το 2016 ίδρυσε το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού (Hellenic Financial Literacy Institute – HFLI), τον πρώτο μη κερδοσκοπικό οργανισμό της χώρας μας με αποστολή την διάχυση της χρηματοοικονομικής γνώσης και την καταπολέμηση του χρηματοοικονομικού αναλφαβητισμού.

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom