Δευτέρα, Μάι 10, 2021
Αρχική Πολιτισμός Ιndustry: Η νέα σειρά του ΗΒΟ που έχει προκαλέσει αντιδράσεις

Ιndustry: Η νέα σειρά του ΗΒΟ που έχει προκαλέσει αντιδράσεις

- Advertisement -

Αρνητικές κριτικές δέχεται η νέα σειρά του HBO επειδή, μεταξύ άλλων, δεν τιμάει, σύμφωνα με ορισμένους θεατές, την προσπάθεια του κινήματος #MeToo, παρουσιάζοντας γυναίκες εργαζόμενες σε μειονεκτική θέση, με τους εργοδότες να τις παρενοχλούν σεξουαλικά.

Η νέα τηλεοπτική σειρά του HBO σε συνεργασία με το BBC Two, «Industry» συζητιέται ιδιαίτερα, κυρίως στο εξωτερικό. Αρκετοί κριτικοί και θεατές δηλώνουν πως νιώθουν αρκετά περίεργα με αυτά που βλέπουν, αφού η σειρά δεν είναι δραματική όπως αναφέρεται, αλλά περιέχει «μόνο πορνό και μπόλικα ναρκωτικά».

 

Στην υπόθεση του Industry, πέντε πτυχιούχοι ανταγωνίζονται για να αποκτήσουν μόνιμες θέσεις σε μια κορυφαία επενδυτική τράπεζα του Λονδίνου. Στη συνέχεια, οι νέοι τραπεζίτες εντάσσονται στην «κουλτούρα της εταιρείας» που στηρίζεται στο σεξ, τα ναρκωτικά και τον εξευτελισμό. Παράλληλα, πολλοί θεατές σημειώνουν ότι η σειρά παρουσιάζει γυναικείους χαρακτήρες σε μειονεκτική θέση, με εργοδότες να τις παρενοχλούν σεξουαλικά.

Ορισμένοι, από την άλλη, υποστηρίζουν ότι το σενάριο είναι υπερβολικό αφού οι τραπεζίτες δεν παίρνουν όλη μέρα ναρκωτικά και κάνουν σεξ, αλλά απλώς κάνουν τη δουλειά τους.

H σειρά Industry έκανε πρεμιέρα στις 9 Νοεμβρίου στο HBO στις Ηνωμένες Πολιτείες και στις 10 Νοεμβρίου του 2020 στο BBC Two στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ αναμένεται να έχει και δεύτερο κύκλο.

- Advertisement -
- Advertisement -

Επικαιρότητα

Newsroom

- Advertisement -