Πέμπτη, 13 Μαΐου, 2021
Αρχική Κρήτη Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου: Παρέμβαση για την απαγόρευση μετακίνησης προς ιδιωτικές δομές υγείας

Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου: Παρέμβαση για την απαγόρευση μετακίνησης προς ιδιωτικές δομές υγείας

- Advertisement -

Παρέμβαση κάνει ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου με αφορμή την απαγόρευση μετακίνησης, ως τις 10 Μαΐου, προς Ιδιωτική Δομή Υγείας, ζητώντας την άμεση βελτίωση και επαναδιατύπωση της συγκεκριμένης παραγράφου β, του άρθρου 1, της κοινής υπουργικής απόφασης, αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 26044.

Η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου

Με έκπληξη διαβάσαμε στην Κοινή Υπουργική Απόφαση, αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 26044, που αναφέρεται στα έκτακτα μέτρα περιορισμού της υπερτοπικής κυκλοφορίας, ότι η μετακίνηση για λόγους υγείας επιτρέπεται, αποκλειστικά και μόνο, στην περίπτωση μετακίνησης προς Δημόσια Δομή Υγείας, για την πιστοποίηση της οποίας απαιτείται, εκτός από τη βεβαίωση κίνησης, και έγγραφο της Δημόσιας Δομής Υγείας (αρθρ0 1 παρ.β). Το μέτρο αυτό θα έχει ισχύ ως τη Δευτέρα, 10 Μαΐου.

Καθίσταται σαφές ότι, η προαναφερθείσα απόφαση δημιουργεί ανυπέρβλητα εμπόδια στους συμπολίτες μας που έχουν προγραμματίσει ιατρικές πράξεις (διαγνωστικές ή θεραπευτικές) σε Ιδιωτικά Θεραπευτήρια, Διαγνωστικά Κέντρα ή Ιατρεία. Παράλληλα, εγείρει νομικά και ηθικά ζητήματα, ως προς την ισοτιμία της ιατρικής υπογραφής, που είναι νομικά κατοχυρωμένη.

Ζητούμε την άμεση βελτίωση και επαναδιατύπωση της συγκεκριμένης παραγράφου β, του άρθρου 1, της κοινής υπουργικής απόφασης, αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 26044.

- Advertisement -
- Advertisement -

Επικαιρότητα

Newsroom

- Advertisement -