Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, 2022
spot_img
ΑρχικήΚρήτηΗ Περιφέρεια Κρήτης στο «DEMOCRACY RELOADING» για την ενδυνάμωση της δημοκρατίας με...

Η Περιφέρεια Κρήτης στο «DEMOCRACY RELOADING» για την ενδυνάμωση της δημοκρατίας με την ενεργή συμμετοχή των νέων

Η ενδυνάμωση της δημοκρατίας σε τοπικό επίπεδο, αποτελεί κλειδί για την ενίσχυση της σχέσης των νέων με τον χώρο της πολιτικής και τα κέντρα λήψης των αποφάσεων.  Ο ρόλος των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι κρίσιμος και υψηλής σημασίας λαμβάνοντας υπόψη ότι πρόκειται για τον θεσμό που είναι πιο κοντά στον πολίτη.

Στο πλαίσιο αυτό, η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε στις εργασίες διακρατικής συνάντησης, για την ενημέρωση, εκπαίδευση και αλληλεπίδραση στελεχών από Περιφέρειες και Δήμους της Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκε στο Όσλο της Νορβηγίας. Η συμμετοχή έγινε μετά από αξιολόγηση και επιλογή της Εθνικής Μονάδας Συντονισμού. Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε εκπροσωπούμενη από την Σύμβουλο Π.Κ. Ελένη Μαραγκάκη, εμπειρογνώμονα σε θέματα νεολαίας και προγραμμάτων Erasmus+ και Solidarity Corps.

Μέσα από την ευρωπαϊκή στρατηγική σύμπραξη «Democracy Reloading», οι περιφέρειες και οι δήμοι στην Ευρώπη καλούνται να δεσμευτούν, στην αντιμετώπιση των αναγκών και των ενδιαφερόντων των νέων, στην εμπλοκή των νέων σε αποφάσεις που επηρεάζουν τη ζωή τους και στα έργα που απαιτούνται για να αυξήσουν το επίπεδο της ευθύνης αλλά και της ατομικής τους συνεισφοράς στην κοινότητα.

Μέσα από αυτές τις δεσμεύσεις, όταν οι νέοι ενημερώνονται, εκπαιδεύονται, ενδυναμώνονται και εμπιστεύονται μπορούν να είναι καλύτεροι φορείς αλλαγής και υποστηρικτές της δημοκρατίας.

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom