Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου, 2021
ΑρχικήΚόσμοςΗ μοίρα του «Ασχημόπαπου»: Κόκκινο φωκάκι με μπλε μάτια βασανίζεται από άλλες...

Η μοίρα του «Ασχημόπαπου»: Κόκκινο φωκάκι με μπλε μάτια βασανίζεται από άλλες φώκιες- ΒΙΝΤΕΟ

Μια μοναδικά σπάνια κόκκινη φώκια με μπλε μάτια-που ξεχωρίζει σαν τη μύγα μεσ’ το γαλα-μέσα σε μια αποικία μαύρης φώκιας βρήκε ο Ρώσος βιολόγος, Βλάντιμιρ Μπουρκάνοφ, στο νησί Τιουλένι, στη ρωσική Άπω Ανατολή.

Η πολύ σπάνια κόκκινη φώκια με τα μπλε μάτια πήρε το παρατσούκλι «Το Ασχημόπαπο» για την εμφάνισή της, παραπέμποντας στο ομώνυμο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν με τον μικρό κύκνο στο κοπάδι με τις πάπιες.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «The Siberean Times», το μικρό φωκάκι θα παρακολουθείται από τους επιστήμονες, για να γίνει βέβαιο ότι δεν θα αποβληθεί από τις άλλες φώκιες, όπως είχε γίνει πριν χρόνια σε ένα άλλο κόκκινο φωκάκι, την Ναφάνια(3η φωτογραφία).

Η μικρή χαλκο-κόκκινη φώκια με τα γαλάζια μάτια γεννήθηκε τον Αύγουστο, με τους επιστήμονες να αντιμετωπίζουν τη γέννησή της ως κάτι σαν μικρό θαύμα.

Οι πιθανότητες για να γεννηθεί μια τέτοια φώκια-αλμπίνο υπόλογίζεται από τους ειδικούς ως μία στις 100 χιλ.

Τέτοια ζώα-όπως αυτό, η Ναφάνια και ένα άλλο φωκάκι πριν μερικά χρόνια-δεν τη βγάζουν εύκολα καθαρή.

Οι αποικίες τους μπορούν εύκολα να τις αποβάλλουν, εξαιτίας της διαφορετικής εμφάνισής τους. Έχουν φτωχή όραση και συχνά εμφανίζουν περισσότερα βιολογικά προβλήματα από τις άλλες φώκιες.

«Το συγκεκριμένο μικρό μοιάζει καλοταϊσμένο και πολύ δραστήριο, οπότε ξεκάθαρα η μητέρα του του έδωσε πολύ γάλα. Άλλες φώκιες δεν δίνουν τόση σημασία, κάτι που είναι ανησυχητικό και τα πράγματα δεν πάνε καλά, όταν οι άλλες φώκιες αρχίζουν να τα κυνηγούν και να τα δαγκώνουν».

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom