Δευτέρα, 14 Ιουνίου, 2021
Αρχική Κόσμος Η Μέρκελ ακύρωσε τα Χριστούγεννα και το… Gluehwein στη Γερμανία

Η Μέρκελ ακύρωσε τα Χριστούγεννα και το… Gluehwein στη Γερμανία

Όχι μόνο δεν χαλάρωσαν τα μέτρα κατά του κορονοϊού στη Γερμανία ενόψει των Χριστουγέννων, αλλά την Κυριακή (13.12.2020) η Άγνκελα Μέρκελ ανακοίνωσε ακόμη πιο σκληρό lockdown. Με κλειστά μαγαζιά, κλειστά σχολεία και φυσικά χωρίς… οτιδήποτε χριστουγεννιάτικο.

Πέρα από τις χριστουγεννιάτικες υπαίθριες αγορές που δεν θα στηθούν λόγω lockdown, πέρα από τις βόλτες και τις επισκέψεις που θα χάσουν οι πολίτες εξαιτίας των νέων μέτρων στη Γερμανία, θα χάσουν και κάτι ακόμα: το παραδοσιακό ζεστό κόκκινο κρασί, γνωστό ως “Gluehwein”, που πωλείται πάντα στις υπαίθριες χριστουγεννιάτικες αγορές τις κρύες ημέρες στις πλατείες των πόλεων σε όλη τη γερμανική επικράτεια.

Το καθολικό lockdown που ανακοινώθηκε και θα ισχύει από την προσεχή Τετάρτη έως και τις 10 Ιανουαρίου περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και την απαγόρευση πώλησης αλκοόλ σε εξωτερικούς χώρους με υψηλά πρόστιμα για τους παραβάτες.

Ενώ οι ξακουστές υπαίθριες χριστουγεννιάτικες αγορές είχαν ήδη απαγορευτεί για τη φετινή χρονιά, πολλοί μπορούσαν ωστόσο να απολαύσουν το Gluehwein κατεβάζοντας την μάσκα τους στις υπαίθριες καντίνες.

- Advertisement -
- Advertisement -

Επικαιρότητα

Newsroom