Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021
14.1 C
Crete
Αρχική Απόψεις Η καθιέρωση του «click away» στις αγορές, δημιουργεί σύγχυση και ανησυχία στους...

Η καθιέρωση του «click away» στις αγορές, δημιουργεί σύγχυση και ανησυχία στους μικρομεσαίους εμπόρους

Του Γιώργου Καρανίκα*
Σε μία περίοδο που κορυφώνεται η αγωνία του εμπορικού κόσμου, αναμένοντας από την κυβέρνηση να αποσαφηνίσει τον τρόπο και να προσδιορίσει την ημερομηνία επαναλειτουργίας της αγοράς πριν τις γιορτές, η προαναγγελία από το Υπουργείο Ανάπτυξης καθιέρωσης της μεθόδου «click away» στις αγορές, δημιουργεί σύγχυση και ανησυχία στους χιλιάδες μικρούς και μεσαίους εμπόρους όλης της χώρας, για τη συντριπτική πλειονότητα των οποίων η συγκεκριμένη μέθοδος αγορών δεν έχει πεδίο εφαρμογής.
Η προστασία της δημόσιας υγείας δεν πρέπει να σημάνει υποχώρηση της Πολιτείας από την προστασία του υγιούς ανταγωνισμού. Κανένα νέο «εργαλείο» πωλήσεων δεν μπορεί να υποκαταστήσει τα ανοικτά εμπορικά καταστήματα, που έχουν αποδείξει ότι δεν αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης του κορωνοιού.
Η επαναλειτουργία της αγοράς με ασφάλεια για τους καταναλωτές και ισότιμη αντιμετώπιση όλων των επιχειρήσεων είναι σε συνθήκες πανδημίας μία δύσκολη εξίσωση, η λύση της οποίας περνά μέσα από το συνεχή καλόπιστο διάλογο και τη συνεννόηση της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους του ελληνικού εμπορίου.
Μόνο έτσι θα αποτραπούν αχρείαστοι αιφνιδιασμοί και στρεβλώσεις, ώστε να σφυρηλατηθεί το κοινό μέτωπο Πολιτείας, κοινωνίας και επιχειρηματικότητας που απαιτούν οι περιστάσεις.
*Ο Γιώργος Καρανίκας είναι πρόεδρος της ΕΣΕΕ

- Advertisement -

Stay Connected

16,985ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,458ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
61,453ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επικαιρότητα

Newsroom