Δευτέρα, 26 Ιουλίου, 2021
- Advertisment -
Αρχική Κοινωνία Η ιστορία αγάπης που προκαλεί συγκίνηση – Έδωσε ξανά ζωή στον άντρα...

Η ιστορία αγάπης που προκαλεί συγκίνηση – Έδωσε ξανά ζωή στον άντρα της ζωής της

Ζωή στον σύζυγό της χάρισε νεαρή γυναίκα από τον Βόλο, προσφέροντάς του, τον έναν από τους δύο νεφρούς της. Πρόκειται για αληθινή ιστορία αγάπης ενός ζευγαριού, που μετά από αρκετά χρόνια ατενίζει ξανά με αισιοδοξία το μέλλον.

Πριν από δύο εβδομάδες, έγινε με απόλυτη επιτυχία η μεταμόσχευση νεφρού στον άνδρα, ηλικίας 45 χρόνων, στη Νεφρολογική Κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Την ίδια ώρα το πολυπόθητο τηλέφωνο που θα ανοίξει για τις οικογένειές τους «παράθυρο ελπίδας» περιμένουν τρεις μητέρες από τον Βόλο, που θέλουν να χαρίσουν τους νεφρούς τους στα παιδιά τους, καθώς και νεαρή γυναίκα που θέλει να χαρίσει ζωή στον αδερφό της.

Αρχισαν ήδη τη διαδικασία των εξετάσεων και σύντομα αναμένονται τα αποτελέσματα. Σύμφωνα με τους ειδικούς η συμβατότητα του μοσχεύματος μεταξύ ατόμων που έχουν πρώτου βαθμού συγγένεια μπορεί να αγγίξει το 95%.

Κάνουν σχέδια για το μέλλον
Σύμφωνα με το taxydromos.gr, η μεταμοσχευτική πορεία του λήπτη εξελίσσεται άριστα, όπως και της δότριας συζύγου του. Και οι δύο σήμερα μαζί με τα παιδιά τους απολαμβάνουν οικογενειακές στιγμές στον Βόλο. Εχουν επιστρέψει από το νοσοκομείο και κάνουν σχέδια για τα επόμενα βήματα της κοινής τους ζωής.

Ο 45χρονος είναι από τους τυχερούς. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές δεν έκανε πολλά χρόνια  αιμοκάθαρση. Η σύζυγός του βρισκόταν διαρκώς δίπλα του. Οταν αποφάσισε να του χαρίσει τον νεφρό της, οι πρώτες αχτίδες ελπίδας ξεπρόβαλαν.

Αρχισε μαραθώνιος εξετάσεων. Επρεπε να διαπιστωθεί αν είναι συμβατή ή όχι. Η συγκεκριμένη διαδικασία είναι χρονοβόρα. Μπορεί να διαρκέσει έως έξι μήνες. Οταν οι αρμόδιοι γιατροί άναψαν πράσινο φως, δρομολογήθηκε η επέμβαση. Ολα πήγαν κατ’ ευχή.

Η ιστορία του νεαρού ζευγαριού από τον Βόλο έχει συγκλονίσει τον Βασίλη Γιαννάκο, πρόεδρο του Συλλόγου Νεφροπαθών Μαγνησίας «Αγιοι Ανάργυροι». «Είναι μία γενναία πράξη. Ενα δώρο ζωής ανεκτίμητο. Εμείς οι νεφροπαθείς μπορούμε να το καταλάβουμε καλύτερα από τον καθένα. Η αναμονή για να βρεθεί δότης είναι επίπονη και δυστυχώς τα τελευταία χρόνια καταγράφεται μεγάλη πτώση σε δωρεές οργάνων», αναφέρει στην εφημερίδα Ταχυδρόμος του Βόλου.

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisment -

Επικαιρότητα

Newsroom