Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου, 2021
ΑρχικήΚρήτηΗ ίδια η λειτουργία του Δήμου Πλατανιά σε πρώτο πλάνο

Η ίδια η λειτουργία του Δήμου Πλατανιά σε πρώτο πλάνο

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της “Λαϊκή Συσπείρωση Πλατανιά”, Ανθούσης Δημήτριος, Κουμάκη Αλεξία και Μαριανάκης Στυλιανός με κείμενό τους ζητούν να γίνονται δια ζώσης τα Δημοτικά Συμβούλια.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρουν:

Είναι γεγονός ότι βρισκόμαστε μέσα σε νέα οικονομική κρίση, με δύσκολες επιπτώσεις στο βιοτικό επίπεδο των κατοίκων της περιοχής μας.

Οι εξελίξεις με την πορεία της πανδημίας και το ενδεχόμενο δεύτερο κύμα, σε συνδυασμό με τα πλήγματα που έχουν δεχτεί στο εισόδημα τους οι εργαζόμενοι εποχιακοί υπάλληλοι ξενοδοχοϋπάλληλοι , τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις της εστίασης καθώς και ο αγροτικός κόσμος της περιοχής φέρνουν τον δημοτικό συμβούλιο Πλατανιά μπροστά σε νέες ευθύνες.

Μπροστά δηλαδή, στην υποχρέωση να παρθούν μέτρα και πρωτοβουλίες που θα φέρουν στο επίκεντρο τις μεγάλες ανάγκες του λαού της περιοχής, και κυρίως θα συμβάλουν στο να ελαφρύνουν και να στηρίξουν όλους όσους πλήττονται .

Απέναντι σε αυτή την ζοφερή πραγματικότητα με ευθύνη κύρια της δημοτικής αρχής το δημοτικό συμβούλιο αλλά και η οικονομική επιτροπή (που ως γνωστόν έχει αυξημένες αρμοδιότητες ) έχουν μπει στο περιθώριο.

Απέναντι σε αυτό τον τρόπο διοίκησης του δήμου η αξιωματική αντιπολίτευση σιωπά ,προκαλώντας μας έντονο προβληματισμό .

Την ίδια στιγμή η Δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος Πλατανιά αξιοποιούν στο έπακρο την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών που προβλέπουν τα εξής: τρόποι συνεδρίασης των Δημοτικών Συμβουλίων το διάστημα που ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό:

Κεκλεισμένων των θυρών

“Διά περιφοράς”

Τηλεδιάσκεψη.

Η Δημοτική Αρχή Πλατανιά επιλέγει κατά κανόνα τη συνεδρίαση διά περιφοράς , συγκεκριμένα από το Μάρτιο του 2020 έως σήμερα έχουμε 14 δια περιφοράς συνεδριάσεις του Δ.Σ και μόλις 1 δια ζώσης , αντίστοιχα πάνω από 50 συνεδριάσεις δια περιφοράς της οικονομικής επιτροπής  από τα παραπάνω προκύπτουν ζητήματα όπως:

Δεν υπάρχει η δυνατότητα η κάθε παράταξη και ο κάθε δημοτικός σύμβουλος να γνωρίζουν τις τοποθετήσεις των υπολοίπων, παρά μόνο εκ των υστέρων, όταν δηλαδή αναρτηθούν οι αποφάσεις στη “Διαύγεια”.

Δεν υπάρχει η δυνατότητα πρακτικά να αποφασίσουν τα Δημοτικά Συμβούλια για τη συζήτηση εκτός ημερήσιας διάταξης θεμάτων που έχουν το δικαίωμα να θέσουν οι παρατάξεις.

Δεν υπάρχει η δυνατότητα συζήτησης και ανταλλαγής επιχειρημάτων για σοβαρά θέματα που σχετίζονται με  μέτρα για την προστασία από τον ιό και την στήριξη όλων όσων έχουν πληγεί.

Είναι προφανές ότι το διάστημα αυτό απαιτείται συμμόρφωση με τις επιστημονικές οδηγίες για την προστασία του λαού μας. Αυτό όμως δεν μπορεί να λειτουργεί ως πρόσχημα για συνεδριάσεις δημοτικών συμβουλίων-παρωδίες με τα χαρακτηριστικά που αναφέραμε πιο πάνω.

Ζητάμε άμεσα να αξιοποιηθούν οι διαθέσιμοι χώροι που πληρούν τις προδιαγραφές αποστάσεων για δια ζώσης συνεδριάσεις όπως η αίθουσα του συλλόγου Μαλεμε , το κλειστό γυμναστήριο Ταυρωνιτη ,ή σύμφωνα και με την πορεία της νόσου να αξιοποιηθούν  οι τεχνολογικές δυνατότητες που υπάρχουν (τηλεδιάσκεψη) και αξιοποιούνται ήδη από το μια σειρά δήμους .

Μπροστά μας έχουμε σοβαρά θέματα, όπως το άνοιγμα των σχολείων, οι εξελίξεις με τον εσωτερικό δανεισμό της ΔΕΥΑΒΑ , η πορεία της δακοκτονίας τα μέτρα στήριξης των ανέργων ξενοδοχοϋπάλληλων και της εστίασης , η στελέχωση των δομών υγείας στο δήμο μας ,μπροστά και στο δεύτερο κύμα πανδημίας .

Παρακαλούμε για όλα τα παραπάνω όπως μεριμνήσετε τα δέοντα.

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom