Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου, 2021
ΑρχικήΒηματοθραύστηςΗ επιθετική προς την κυβέρνηση ανακοίνωση, η αναίρεσή της και η κινητοποίηση...

Η επιθετική προς την κυβέρνηση ανακοίνωση, η αναίρεσή της και η κινητοποίηση που δεν (;) θα γίνει!

Εχθές, Τετάρτη 10 Νοεμβρίου στην πόλη των Χανίων έγινε ένα ευτράπελο. Φυσικά δεν ήταν και το πρώτο, αλλά τουλάχιστον αυτό είχε πλάκα.

Πρωταγωνιστής ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων.

Τι έκαναν;

Με μια ανακοίνωση που θα «ζήλευε» ο κάθε συριζαίος και κουκουές, ο εμπορικός σύλλογος απηύθυνε κάλεσμα για παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021 στην Αντιπεριφέρεια Χανίων στις 11 το πρωί, απέναντι στην «κοροϊδία» της κυβέρνησης σε ότι αφορά τα νέα μέτρα για την προστασία από την εξάπλωση του κορονοϊού.

Αυτή η ανακοίνωση (με μπόλικο αντικυβερνητικό περιεχόμενο μέσα – δικαίωμά τους) εστάλη στα ΜΜΕ στις 12.47μμ και αρκετά μέσα την δημοσίευσαν, όπως έπραξε και το Βήμα Κρήτης.

Δύο ώρες αργότερα, στις 14.47μμ εστάλη το εξής: «ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ!!!ΑΝΑΙΡΕΣΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ Σας παρακαλούμε όπως δεν δημοσιευθεί».

Αμέσως, ως οφείλαμε την «κατεβάσαμε», αλλά μας έμειναν αρκετά ερωτήματα για το γεγονός. Όχι τόσο για το περιεχόμενο της ανακοίνωσης –όπως είπαμε είναι δικαίωμα του κάθε συνδικαλιστικού οργάνου να έχει όποια γραμμή θέλει, ακόμα κι αν κάνει μπαμ ότι είναι Συριζαίικη ή Κουκουεδίστικη-, όσο κυρίως για την «αναίρεσή» της!

Τι οδήγησε τον Εμπορικό Σύλλογο να αναιρέσει την ανακοίνωσή του;

Τα μέλη της διοίκησης που προφανώς συμφώνησαν στο κείμενο για να δημοσιευθεί, τι έπαθαν μέσα σε ένα δίωρο και άλλαξαν στάση;

Δύο τινά:

Ή δεν αλλάζει κάτι ως προς το περιεχόμενο του κειμένου (δηλαδή συνεχίζουν να θεωρούν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη «κοροϊδεύει», και ότι η διαχείριση που γίνεται στην  πανδημία είναι «εγκληματική»).

Ή κατάλαβαν ότι η ανακοίνωση βγαίνει πολύ αντικυβερνητική και δεν ήθελαν να ανοίξουν κόντρα με Μητσοτάκη και Νέα Δημοκρατία και επομένως την πήραν πίσω.

Στην πρώτη περίπτωση, όφειλαν μαζί με την αναίρεση να εξηγούν…πχ ότι αλλάζει ο τρόπος ή ο τόπος ή χρόνος δράσης και όχι το περιεχόμενο της ανακοίνωσης, κάτι που δεν έγινε!

Στη δεύτερη περίπτωση, αν ισχύει η «δεύτερη ματιά και σκέψη» (εδώ που τα λέμε, έχουμε κάθε λόγο να το πιστεύουμε εφόσον δεν ικανοποιήθηκε η πρώτη συνθήκη με ορθότητα), τότε αναρωτιόμαστε κατά πόσο οι συνδικαλιστές είναι «ανεξάρτητοι».

Οι άλλοι σύλλογοι που συμπορεύτηκαν με την ανακοίνωση του εμπορικού συλλόγου, τι έχουν να πουν για την αναίρεσή της; Είναι σύμφωνοι; Για να μη λέμε αερολογίες, οι άλλοι σύλλογοι όπως αναφέρονται στην ανακοίνωση είναι η εστίαση, οι κουρείς, οι μηχανικοί «κ.α». Ποιοι είναι οι «και άλλοι» άραγε; Τα εξ αριστερών (βλ. ΚΚΕ) μέλη του ΔΣ είναι ικανοποιημένα από αυτή την εξέλιξη;

Πάμε παρακάτω:

Λίγες μέρες πριν, η διοίκηση του εμπορικού συλλόγου συναντήθηκε με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Χανίων «με αντικείμενο την οπισθοδρόμηση και τη νέα διαταραχή στην ομαλή λειτουργία των μικρών επιχειρήσεων ως αποτέλεσμα των έκτακτων μέτρων της Πολιτείας» – Δείτε ΕΔΩ. Άραγε ποια ή θέση της διοίκησης του Επιμελητηρίου Χανίων για το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του εμπορικού συλλόγου;

Συμφωνεί και η διοίκηση του Επιμελητηρίου Χανίων ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη μας «κοροϊδεύει» και ότι η «διαχείριση που γίνεται στην  πανδημία είναι εγκληματική»;

Και κάτι τελευταίο: οι βουλευτές Χανίων του κυβερνώντος κόμματος, τι έχουν να πουν για όλα αυτά; Για τον συριζαίο δεν χρειάζεται να αναρωτιόμαστε πάντως…

Σε κάθε περίπτωση, το κείμενο αυτό δεν έχει σκοπό να «μαλώσει» κάποιον συνδικαλιστή ή να «κουνήσει το δάχτυλο της νουθεσίας» ή ακόμα και να τον/τους κάνει να κάνουν πίσω στις συνδικαλιστικές τους διεκδικήσεις. Ίσα, ίσα αυτός πρέπει να είναι ο ρόλος τους. ΑΛΛΑ, οφείλουμε να πούμε ότι όταν κάνουν κάτι, πρέπει και να το υποστηρίζουν μέχρι τέλους και παντοιοτρόπως! Εκτός κι αν αναγνωρίζουν ότι κάνουν ΛΑΘΟΣ και επομένως οφείλουν να το διευκρινίσουν!

Βηματοθραύστης

Επικαιρότητα