Τρίτη, Απρίλιος 20, 2021
Αρχική Υγεία Η ανοσία από το εμβόλιο δεν διαρκεί για πάντα - Χρειάζονται επαναληπτικοί...

Η ανοσία από το εμβόλιο δεν διαρκεί για πάντα – Χρειάζονται επαναληπτικοί εμβολιασμοί

- Advertisement -

Η ανοσία από το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού δεν θα διαρκεί για πάντα καθώς οι μεταλλάξεις καθιστούν τον ιό πιο μεταδοτικά και τον βοηθούν να ξεφεύγει από το ανοσοποιητικό σύστημα των ανθρώπων.

Αυτή είναι η εκτίμηση της επικεφαλής του βρετανικού προγράμματος γενετικής επιτήρησης, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με την Σάρον Πίκοκ ο νέος κορωνοϊός, που ευθύνεται για τον θάνατο 2,65 εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως από τα τέλη του 2019 όταν πρωτοεμφανίστηκε, μεταλλάσσεται κάθε κάθε δύο εβδομάδες περίπου, πιο αργά από τον ιό της γρίπης ή τον HIV, αλλά αρκετά για να χρειάζονται κάποιες τροποποιήσεις στα εμβόλια.

Η Σάρον Πίκοκ, επικεφαλής του COVID-19 Genomics UK (COG-UK) το οποίο έχει χαρτογραφήσει την αλληλουχία των γονιδιωμάτων των μισών παραλλαγών του κορωνοϊού που έχουν εμφανιστεί παγκοσμίως, δήλωσε ότι είναι απαραίτητη η διεθνής συνεργασία σε αυτή τη μάχη «γάτας με ποντίκι» ενάντια στον ιό.

«Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι πάντα θα κάνουμε επαναληπτικά εμβόλια, η ανοσία στον κορωνοϊό δεν διαρκεί για πάντα»,τόνισε η Πίκοκ μιλώντας στο Reuters.

Η ίδια δήλωσε ότι οι τακτικές επαναληπτικές δόσεις των εμβολίων θα είναι απαραίτητες για να αντιμετωπιστούν μελλοντικά παραλλαγμένα στελέχη του κορωνοϊού, όπως γίνεται με τα εμβόλια της γρίπης, όμως υπογράμμισε ότι η ταχύτητα στην καινοτομία των εμβολίων σημαίνει ότι αυτά θα αναπτύσσονται και θα διατίθενται γρήγορα.

- Advertisement -
- Advertisement -

Επικαιρότητα

Newsroom

- Advertisement -