Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022
spot_img
ΑρχικήΑπόψειςΗ αναπόφευκτη σύγκριση δύο Δημάρχων και μια Παράκληση προς τον Δήμαρχο Χανίων!

Η αναπόφευκτη σύγκριση δύο Δημάρχων και μια Παράκληση προς τον Δήμαρχο Χανίων!

Γράφει ο Μύρωνας Γιακουμογιαννάκης*

Είχα αποφασίσει ενόψει των πασχαλινών εορτών να μην προβώ σε κάποια δημόσια δήλωση ή αρθρογραφία επί των θεμάτων που απασχολούν την πόλη μας.

Μύρωνας Γιακουμογιαννάκης

Παρόλα αυτά κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χανίων την Δευτέρα 18 Απριλίου 2022, γίναμε για ακόμη μια φορά μάρτυρες ενός show αλαζονείας και ασέβειας από την πλευρά του Δημάρχου. Θύμα του αυτή τη φορά ήταν ο τέως Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας.

Σε αυτό το σημείο είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι ο κ. Βάμβουκας υπήρξε και είναι ένα πολιτικό πρόσωπο το οποίο διακατέχει η ευγένεια, το ήθος και η ήρεμη προσέγγιση των αντιπάλων του. Ακόμη και στα συμβούλια που ο κ. Σημανδηράκης τον προσβάλει, ο κ. Βάμβουκας δίχως να χάσει την ψυχραιμία του, του απαντά ευγενικά.

Πέραν τούτου, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να τονίσουμε ότι ο κ. Βάμβουκας πέραν της στήριξης που πρόσφερε στον νυν δήμαρχο εξαρχής και προκειμένου να μπορέσει να γίνει δήμαρχος επί της ουσίας, του παρέδωσε και ένα πακέτο έργων έτοιμων για ολοκλήρωση. Είναι τα έργα για τα οποία ο κ. Σημανδηράκης περηφανεύεται, αλλά ουδέποτε αναφέρει ότι κάποιος άλλος έτρεξε για να γίνουν…

Ας είναι. Έτσι κι αλλιώς οι Χανιώτες πλέον ξεχωρίζουν τα έργα από τα …κλαδέματα ή τα πασαλείμματα…

Αναγκάζομαι να δημοσιεύσω τις απόψεις μου μέσω του τοπικού Τύπου (όλου του Τύπου, ακόμα και στα μέσα ενημέρωσης που δεν ανήκουν στα μέσα αρεσκείας του Δημάρχου) μιας και ο Δήμαρχος φαίνεται πως υπολογίζει μόνο τη δημόσια εικόνα του, ως μια δημόσια παράκληση προς αυτόν, προκειμένου να αλλάξει τη συμπεριφορά του όσο είναι ακόμα νωρίς.

Ως νέος δημοτικός σύμβουλος έχω πραγματικά «κουραστεί» να συμμετέχω σε συμβούλια, στα οποία αντικρύζουμε ένα δήμαρχο αλαζόνα, ο οποίος προσβάλλει όποιον τολμάει και έχει αντίθετη άποψη απ’ αυτόν.

Το δημοτικό συμβούλιο είναι το ανώτατο θεσμικό όργανο της πόλης μας. Είναι το όργανο στο οποίο οφείλουμε να συμφωνούμε, αλλά και να διαφωνούμε επί των προτάσεων για το καλό του Δήμου μας και των συμπολιτών μας. Δεν είναι ούτε «αρένα», ούτε τηλεοπτικό show που κερδίζει όποιος έχει τη χειρότερη συμπεριφορά.

Κύριε Δήμαρχε,

Ίσως είναι καλή ιδέα να μας ακούσετε για μια φορά, αφού είναι για δικό σας καλό. Εμείς άλλωστε, σας έχουμε συνηθίσει. Κάθε φορά που δεν μπορείτε να αντιμετωπίσετε έναν σύμβουλο με επιχειρήματα, κάθε φορά που αναδεικνύονται τα κακώς κείμενα της πολιτικής σας, κάθε φορά που κάποιος τολμά να δώσει συγχαρητήρια στον κ. Βάμβουκα για το έργο που σας άφησε και εσείς απλώς «κόψατε την κορδέλα» του, κάθε φορά που λέγονται αλήθειες που δεν θέλετε σε καμία περίπτωση να ακούγονται, Εκνευρίζεστε, χλευάζετε το συνομιλητή σας, προκαλείτε ένταση.

Αυτή η συμπεριφορά λοιπόν, δεν αποτελεί τιμή για έναν νέο άνθρωπο και πόσο μάλλον για έναν άνθρωπο που οι δημότες των Χανίων τον έκαναν δήμαρχό μας. Στο κάτω κάτω, αυτή η συμπεριφορά δεν αξίζει στην πόλη. Ούτε την έχουμε ανάγκη, ούτε θέλουμε αυτή να χαρακτηρίζει τα δημοτικά συμβούλια.

Άραγε, όταν ήσασταν περιφερειακός σύμβουλος, είχατε την ίδια συμπεριφορά απέναντι στους συνομιλητές σας, ή εκεί δεν είχατε την ευχέρεια για να δείξετε τον πραγματικό σας εαυτό;

Κάτι τελευταίο. Η πραγματική «μαγκιά» δεν είναι τα λόγια, οι δήθεν τσαμπουκάδες και το να προκαλείς τους «αντιπάλους» σου με χτυπήματα αγένειας. Η πραγματική μαγκιά ενός Δημάρχου είναι το να παραμένει ευγενής και το να μιλάνε τα έργα του γι’ αυτόν, κάτι που απ’ ότι έχουμε δει έως τώρα, δεν σας χαρακτηρίζει!

Πάσχα είναι όμως και θαύματα γίνονται. Οκ, ξέρουμε καλά ότι έργα δεν πρόκειται να δούμε από εσάς – το έχουμε αποδεχθεί. Τουλάχιστον όμως ας δούμε σοβαρότητα και το σεβασμό που μια πολιτισμένη κοινωνία αξίζει.

Καλή Ανάσταση με υγεία!!!

*Ο Μύρωνας Γιακουμογιαννάκης είναι ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Χανίων

πηγή: Χανιώτικα Νέα

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom