Τετάρτη, Απρ 21, 2021
Αρχική Κοινωνία H Γιάννα Αγγελοπούλου με ντουλαμά του 19ου αιώνα

H Γιάννα Αγγελοπούλου με ντουλαμά του 19ου αιώνα

- Advertisement -

Για ακόμα μια φορά η Γιάννα Αγγελοπούλου ξεχώρισε για τις ενδυματολογικές της επιλογές. Η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» εμφανίστηκε στη δοξολογία στην Μητρόπολη Αθηνών φορώντας έναν ντουλαμά.

Πρόκειται για το πανωφόρι του 19ου αιώνα, ένα μεγαλοπρεπές ρούχο που ολοκλήρωνε την εμφάνιση. Αυτός που επέλεξε η κυρία Αγγελοπούλου είναι φτιαγμένος από τον Αριστείδη Τζονευράκη, τον τελευταίο ίσως, ή έναν από τους τελευταίους Έλληνες ελληνοράπτες ή «τερζήδες» όπως τους έλεγαν επί Τουρκοκρατίας.

Ο κ. Τζονευράκης

είναι άμεσος συνεργάτης του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος, στο Ναύπλιο, με πρόεδρο – ιδρύτρια την κυρία Ιωάννα Παπαντωνίου. Δημιουργεί σχέδια και κεντήματα για το «Αριστοτέχνημα» το δικό του εργαστήριο στο ‘Αργος. Έχει μελετήσει σε βάθος τις παραδοσιακές φορεσιές και σήμερα εκμοντερνίζει την παράδοση.

Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Αγγελοπούλου έχει επιλέξει ενδυμασίες με έντονο το παραδοσιακό στοιχείο στις εμφανίσεις που έχει κάνει το τελευταίο διάστημα στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

- Advertisement -
- Advertisement -

Επικαιρότητα

Newsroom

- Advertisement -