Τρίτη, Απρίλιος 20, 2021
Αρχική Κόσμος H εξέλιξη πανδημίας σε παγκόσμια κλίμακα

H εξέλιξη πανδημίας σε παγκόσμια κλίμακα

- Advertisement -

Όπως ενημερωθήκαμε απο τον επίκουρο καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνώμων Γκίκα Μαγιορκίνη σε παγκόσμιο επίπεδο η εξέλιξη της πανδημίας διαμορφώνεται ως εξής:

Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί περισσότερες από 119 εκατομμύρια μολύνσεις και 2,6 εκατομμύρια θάνατοι με νόσο COVID-19. Ο ρυθμός των νέων διαγνώσεων έχει σταθεροποιηθεί σε λιγότερες από 400.000 ανά ημέρα και ο ρυθμός των θανάτων υποχώρησε σε λιγότερους από 11.000 ανά ημέρα.

Στην Ευρώπη, η επιδημία φαίνεται σταθεροποιημένη, με το ρυθμό των διαγνώσεων να παραμένει σταθερά γύρω από τις 150.000 διαγνώσεις ανά ημέρα, έχοντας μέχρι στιγμής καταγράψει 33,5 εκατομμύρια διαγνώσεις και 800.000 θανάτους.

Στη Γαλλία η επιδημία φαίνεται ελαφρώς ενισχυμένη, πάνω από τις 20.000 διαγνώσεις ανά ημέρα, αλλά ο αριθμός των ανθρώπων που καταλήγουν εξακολούθησε να υποχωρεί σε λιγότερους από 300 θανάτους ανά ημέρα.

Στη Γερμανία η επιδημία δείχνει ελαφρά σημεία επιβάρυνσης σε επίπεδα 5.000-7.000 διαγνώσεων ανά ημέρα, ενώ ο ρυθμός των θανάτων εξακολούθησε να υποχωρεί σε χαμηλότερα από τους 300 θανάτους ανά ημέρα.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο η επιδημία καταγράφει σταθερά λιγότερες από 6.000 νέες διαγνώσεις ανά ημέρα, επίπεδο που δεν έχει παρατηρηθεί στη χώρα από τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ ο ρυθμός των θανάτων υποχωρεί σε λιγότερους από 200 θανάτους ανά ημέρα. Να σημειωθεί ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει λάβει την πρώτη δόση οποιουδήποτε εμβολίου το 1/3 του πληθυσμού.

Στην Ιταλία η επιδημία ενισχύεται στο επίπεδο των 20.000 διαγνώσεων ανά ημέρα, αλλά ο ρυθμός των ατόμων που καταλήγουν από τον ιό παραμένει στους 300 θανάτους ανά ημέρα.

Στην Ελλάδα, βάσει των στοιχείων που δημοσιεύει το ΕΟΔΥ, την τελευταία εβδομάδα συνέχισε να αυξάνεται σημαντικά ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στην επικράτεια, πλησιάζοντας τα επίπεδα του Νοεμβρίου, ενώ συγχρόνως αυξήθηκε και η πίεση στο σύστημα Υγείας.

Οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας επιβαρύνθηκαν εντός της τελευταίας εβδομάδας σε ποσοστό περίπου 15% και ο αριθμός των νέων εισαγωγών με νόσο COVID-19, αυξήθηκε σημαντικά στο επίπεδο των 400 ανά ημέρα. Οι αυξημένες εισαγωγές δυστυχώς θα οδηγήσουν σε αύξηση των θανάτων εντός των επόμενων εβδομάδων.

- Advertisement -
- Advertisement -

Επικαιρότητα

Newsroom

- Advertisement -