Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022
spot_img
ΑρχικήΠολιτικήH επιστροφή Μητσοτάκη από το Νταβός φέρνει πολιτικές εξελίξεις

H επιστροφή Μητσοτάκη από το Νταβός φέρνει πολιτικές εξελίξεις

Η επιστροφή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από το Νταβός, δρομολογεί πολιτικές εξελίξεις.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Dnews, ο σχεδιασμός για εξάντληση της τετραετίες και εκλογές την άνοιξη του 2023, παραμένει ο κεντρικός, ενώ και οι πληροφορίες περί σαρωτικού΄ ανασχηματισμού τις επόμενες ημέρες δεν ανταποκρίνονται την πραγματικότητα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι σκέψεις που υπάρχουν , είναι η σύσταση δύο νέων υπουργείων, που θα διαχειριστούν με ταχύτητα, ευελιξία και αποδοτικότητα τα πακέτα που θα προκύψουν απο κοινοτικούς πόρους, ώστε να αντιμετωπιστούν τα  προβλήματα της ακρίβειας σε ενέργεια καύσιμα και  προϊόντα.

Τα projects αυτά αφορούν τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης, το νέο ΕΣΠΑ και το αυτοδιοικητικό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Όπως επίσης φέρεται να συζητά την ίδρυση υπουργείου Στεγαστικής Πολιτικής, δεδομένου ότι προωθεί ένα φιλόδοξο σχέδιο για τη στέγαση των νέων, ένα κοινό το οποίο επιθυμεί να προσεγγίσει η ΝΔ. Το σίγουρο πάντως είναι ότι αν υπάρξουν αλλαγές και στον κεντρικό κορμό της κυβέρνησης και κυρίως σε υφυπουργούς, τα νέα πρόσωπα θα αυτή τη φορά η Κ.Ο. της ΝΔ, καθώς, όσο πλησιάζουμε στις εκλογές, πρέπει να ληφθούν υπόψιν και οι κομματικές ισορροπίες.

Σίγουρα ένα ασφαλές κλίμα για το αν θα προχωρήσουν αυτές οι αλλαγές μέσα στο καλοκαίρι ή από Σεπτέμβρη θα  διαφανεί στο Υπουργικό Συμβούλιο που θα γίνει  δια ζώσης, την Παρασκευή 27 Μαΐου . Είναι πρώτη φορά που γίνεται δια ζώσης εδώ και δύο χρόνια.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom