Πέμπτη, 17 Ιουνίου, 2021
Αρχική Μαγειρική Γρήγορο παγωτό σοκολάτα

Γρήγορο παγωτό σοκολάτα

Παγωτό σοκολάτα χωρίς παγωτομηχανή από τον Τάσο Αντωνίου! Φτιάξτε βελούδινο και πεντανόστιμο σπιτικό παγωτό σοκολάτα με την πιο εύκολη συνταγή.

Υλικά

1 φλιτζ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
1 φλιτζ. ζαχαρούχο γάλα
2 κoυταλιές της σούπας κακάο
1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
1/4 φλιτζ. σταγόνες κουβερτούρας

Διαδικασία

Σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων λιώνετε την κουβερτούρα. Στη συνέχεια την αναμειγνύετε με το ζαχαρούχο γάλα και το κακάο, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήνετε το μείγμα να κρύωσει για 15 λεπτά στο ψυγείο.

Στο σταθερό μίξερ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί, μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Προσθέτετε το κρύο μείγμα σοκολάτας και ανακατεύετε με μαρίζ μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Μεταφέρετε το μείγμα σε δοχείο αποθήκευσης τροφίμων που κλείνει αεροστεγώς. Παγώνετε το παγωτό στην κατάψυξη για 6 ώρες. Σερβίρετε το παγωτό σοκολάτα σε μπάλες.

- Advertisement -
- Advertisement -

Επικαιρότητα

Newsroom