Τρίτη, 27 Ιουλίου, 2021
- Advertisment -
Αρχική Μαγειρική Γρήγορη και εύκολη γαριδομακαρονάδα

Γρήγορη και εύκολη γαριδομακαρονάδα

Συστατικά για την εύκολη και γρήγορη γαριδομακαρονάδα

  • 400 γρ. linguine
  • 10 τμχ. γαρίδες Νο. 2 ή 3
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο + επιπλέον, για το σερβίρισμα
  • 1 ξερό κρεμμύδι μικρό ή ½ μεγάλο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • ½ φινόκιο
  • 50 ml ούζο
  • 1 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 200 ml χυμό ντομάτας
  • 250 ml νερό
  • 4 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο (μόνο τα φύλλα του)
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Η συνταγή για την εύκολη και γρήγορη γαριδομακαρονάδα

Για τις γαρίδες

  • Βγάζουμε το κεντρικό κέλυφος της γαρίδας, φροντίζοντας να κρατήσουμε την ουρά, ένα κομματάκι κέλυφος από την πλευρά του κεφαλιού ούτως ώστε να μπορέσουν οι
    γαρίδες να κρατήσουν το σχήμα τους.
  • Στη συνέχεια, με ένα μαχαίρι χαράσσουμε την πλάτη της γαρίδας και αφαιρούμε το εντεράκι που βρίσκεται κατά μήκος της.

Για τη σάλτσα

  1. Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι ή μια φαρδιά κατσαρόλα να κάψει σε δυνατή φωτιά.
  2. Ρίχνουμε μέσα 2 κ.σ. ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί, ρίχνουμε τις γαρίδες -αφού προηγουμένως τις αλατοπιπερώσουμε- και τις σοτάρουμε για 2 λεπτά φροντίζοντας να τις γυρίσουμε στον μισό χρόνο και από την άλλη πλευρά χρησιμοποιώντας μια τσιμπίδα.
  3. Τις αφαιρούμε από το τηγάνι και τις μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.
  4. Αφήνουμε το πιάτο στην άκρη μέχρι να τις χρειαστούμε.
  5. Βάζουμε πάνω στην εστία το ίδιο σκεύος το οποίο χρησιμοποιήσαμε για να σοτάρουμε τις γαρίδες και ρίχνουμε μέσα 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  6. Προσθέτουμε το κρεμμύδι (αφού αφαιρέσουμε το κεντρικό μέρος του – δηλαδή, την φύτρα του) και το φινόκιο κομμένα σε λεπτές φέτες και σοτάρουμε για περίπου 1 λεπτό.
  7. Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας, προσθέτουμε το σκόρδο και το
    φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένα, και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
  8. Όταν τα λαχανικά μας μαλακώσουν σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  9. Προσθέτουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το αλεύρι συνεχίζοντας να
    ανακατεύουμε διαρκώς για περίπου 1 λεπτό.
  10. Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, τον χυμό τομάτας και το νερό και ανακατεύουμε.
  11. Τέλος, προσθέτουμε τις γαρίδες με τα υγρά που έχουν βγάλει στο πιάτο και βράζουμε της σάλτσα μας για 5 λεπτά.
  12. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε και πάλι με αλάτι ή πιπέρι αν χρειάζεται.

Για τα ζυμαρικά

  1. Βάζουμε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό να βράσει.
  2. Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά μας και τα βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο από τον αναγραφόμενο χρόνο της συσκευασίας.
  3. Μόλις είναι έτοιμα, τα μεταφέρουμε με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας ή μιας τσιμπίδας στο σκεύος με τις γαρίδες και τη σάλτσα όπου τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 2 λεπτά ακόμα.
  4. Στο σημείο αυτό, αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα από το νερό στο οποίο έβρασαν τα  ζυμαρικά μας.
  5. Τέλος, πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύουμε προσεκτικά χρησιμοποιώντας μια ξύλινη κουτάλα και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο τα ζυμαρικά μας (περίπου 1 κ.σ.) όσο βρίσκονται μέσα στην κατσαρόλα ή το τηγάνι.
  6. Σερβίρουμε τη γαριδομακαρονάδα μας αφού προηγουμένως τη γαρνίρουμε με λίγο μαϊντανό, την περιχύσουμε με λίγο ελαιόλαδο και την πασπαλίσουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Δες το βίντεο πως να καθαρίσεις σωστά τις γαρίδες:

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisment -

Επικαιρότητα

Newsroom