Σάββατο, 23 Οκτωβρίου, 2021
ΑρχικήΚοινωνίαΓώγος: "Η μετάλλαξη Δέλτα δεν κοιτά ηλικίες, τις χτυπά όλες"

Γώγος: “Η μετάλλαξη Δέλτα δεν κοιτά ηλικίες, τις χτυπά όλες”

Όσον αφορά στο γεγονός ότι πολλά παιδιά νοσούν από κορονοϊό, ο κ. Γώγος, ανέφερε ότι τα παιδιά αποτελούν “επίνοσο” πληθυσμό, επειδή είναι ανεμβολίαστα. “Όσο ο πληθυσμός είναι ανεμβολίαστος, τόσο αυξάνει η πιθανότητα νόσησης”.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, το 30% των καθημερινών κρουσμάτων “ποσοστά κρουσμάτων, που μπορεί να μεγαλώσει και άλλο” αφορά στις μικρές ηλικίες. “Η μετάλλαξη Δέλτα δεν κοιτά ηλικίες, τις χτυπά όλες”.

Τέλος, ο κ. Γώγος σχολίασε την απόφαση -η οποία εντέλει ανακλήθηκε- να κάνουν rapid test οι εμβολιασμένοι και μοριακό οι ανεμβολίαστοι για να επισκεφθούν οδοντίατρους.

Επισκέψεις στον οδοντίατρο και τεστ
“Στη φάση που βρισκόμαστε τώρα οι αποφάσεις έχουν να κάνουν και με τη διασπορά του ιού και την προστασία της νοσηλείας. Στις περιπτώσεις που γίνονται επεμβατικές πράξεις, δημιουργείται αερόλυμα, το οποίο έχει μεγάλη πιθανότητα μετάδοσης” ανέφερε ο καθηγητής.

“Ο οδοντίατρος καθορίζει κατά πόσο η πράξη που θα πράξει μπορεί να δημιουργήσει αερόλυμα που δημιουργεί προβλήματα και αν αυτή η πράξη έχει δυνάμει δημιουργία αερολύματος πρέπει να γίνει rapid” πρόσθεσε, κάνοντας λόγο ότι για απονεύρωση και καθαρισμό, “που δεν παράγουν αερόλυμα, δεν χρειάζεται rapid test”.

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom