Τρίτη, Απρίλιος 20, 2021
Αρχική Κοινωνία Γώγος: Ανοιχτό λιανεμπόριο μόνο όταν φτάσουμε τα 1.000 κρούσματα

Γώγος: Ανοιχτό λιανεμπόριο μόνο όταν φτάσουμε τα 1.000 κρούσματα

- Advertisement -

Το ενδεχόμενο να αυξηθούν τα κρούσματα κορονοϊού άφησε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Χαράλαμπος Γώγος. Οπως επεσήμανε ο καθηγητής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, με αυτή την επιδημιολογική εικόνα το άνοιγμα των καταστημάτων είναι απίθανο να γίνει στις 29 Μαρτίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 23 Μαρτίου καταγράφηκε διπλό αρνητικό ρεκόρ (κρούσματα και διασωληνωμένοι) στη χώρα μας.

Ο Χαράλαμπος Γώγος επεσήμανε ότι η διασπορά του κορονοϊού φαίνεται να είναι πολύ μεγάλη και γι’ αυτό είναι αρκετά δύσκολο να ελεγχθεί. «Για ένα μικρό διάστημα, 3-4 μέρες, θα έχουμε αυτό το επίπεδο κρουσμάτων. Υπάρχει αβεβαιότητα. Δεν αποκλείεται να ανέβουν τα κρούσματα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Με αυτά τα κρούσματα το λιανεμπόριο δεν ανοίγει 29 Μαρτίου
Σχετικά με το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 29 Μαρτίου ο κ. Γώγος είπε πώς μια τέτοια σκέψη δεν μπορεί να γίνει. «Αυτή τη στιγμή το βάρος στο σύστημα είναι τέτοιο που δεν περνά καν από τη σκέψη μας κάτι τέτοιο. Αν αρχίσει να περνά η επιδημιολογική επιβάρυνση, θα αρχίσει η συζήτηση για το άνοιγμα. Όταν ο μέσος όρος των εβδομάδων αρχίσει να πέφτει σημαντικά και σταθερά, φτάσουμε στα 1.000, τότε μπορούμε να αρχίσουμε να σχεδιάζουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γώγος.

Όπως τόνισε για να αρχίσουμε να συζητάμε, θα πρέπει να δούμε τη δυναμική της πανδημίας του κορονοϊού να ελέγχεται. «Με σιγουριά δεν μπορούμε να πούμε τίποτα. Με τον εμβολιασμό θα έχουμε μείωση των νοσηλευμένων», συμπλήρωσε ο κ. Γώγος.

Οι μεταλλάξεις δεν παίζουν ρόλο στην αύξηση των κρουσμάτων
Οι μεταλλάξεις παίζουν μεγάλο ρόλο στην αύξηση των κρουσμάτων, καθώς το βρετανικό στέλεχος δείχνει πολύ μεγάλη μεταδοτικότητα, σημείωσε ο Χαράλαμπος Γώγος, προσθέτοντας ότι «ο δείκτης θετικότητας είναι λίγο πάνω από το 1». Ωστόσο, σύμφωνα με τα δεδομένα, από την επόμενη βδομάδα θα υπάρξει μια ύφεση. Σύμφωνα με τις μετρήσεις τα ποσοστά δεν είναι τόσο μεγάλα, διαφαίνεται μια σταθεροποίηση η οποία μπορεί να αρχίσει να αποτυπώνεται. «Δεν ξέρουμε πόσο θα κρατήσει πραγματικά», τόνισε ο κ. Γώγος.

- Advertisement -
- Advertisement -

Επικαιρότητα

Newsroom

- Advertisement -