Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021
9.1 C
Crete
Αρχική Μαγειρική Γιουβαρλάκια αυγολέμονο

Γιουβαρλάκια αυγολέμονο

Νόστιμα γιουβαρλάκια με σάλτσα αυγολέμονο.

Μπορείτε αντί για βούτυρο ή μαργαρίνη να βάλετε ελαιόλαδο. Επίσης πολλοί περνάνε τα γιουβαρλάκια με αλεύρι πριν τα βάλουν στην κατσαρόλα. Χυλώνει το ζουμάκι πιο πολύ έτσι.

Υλικά

4 άτομα
  1. 750 γρ. κιμά
  2. 1/2 φλ. βούτυρο ή λαδι
  3. 1/2 φλ. ρύζι
  4. 1/2 φλ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  5. 2 αυγά
  6. 3 κ.σ ψιλοκομμένος μαϊντανός
  7. 1-2 λεμόνια
  8. αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε τον κιμά σε λεκάνη και προσθέτουμε το ρύζι (το οποίο έχουμε πλύνει 2-3 φορές), το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το ένα ασπράδι από τα αβγά, λίγο χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.

  2. Τα ζυμώνουμε καλά.

  3. Βάζουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει.

  4. Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια και τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα.

  5. Μετά τα σκεπάζουμε με ζεστό νερό (και παραπάνω για ζουμερά γιουβαρλάκια) και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά και να μείνουν με όσο ζουμί θέλουμε. Προσοχή όταν ρίχνετε το νερό να το κάνετε σιγά σιγά και στην άκρη της κατσαρόλας, για να μη διαλυθούν τα γιουβαρλάκια.

  6. Χτυπάμε τους 2 κρόκους και το 1 ασπράδι με το χυμό του λεμονιού. Σιγά σιγά προσθέτουμε ζουμί από τα γιουβαρλάκια για να ζεσταθεί το μείγμα και να μην ψηθεί το αυγό όταν το προσθέσουμε στην κατσαρόλα.

  7. Το ρίχνουμε στα γιουβαρλάκια.

  8. Ανακινούμε την κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά για να δέσει η σάλτσα.

Ακολουθήστε μας

16,985ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,458ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
61,453ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Μην χάσετε

Newsroom