Νόστιμα γιουβαρλάκια με σάλτσα αυγολέμονο.
Μπορείτε αντί για βούτυρο ή μαργαρίνη να βάλετε ελαιόλαδο. Επίσης πολλοί περνάνε τα γιουβαρλάκια με αλεύρι πριν τα βάλουν στην κατσαρόλα. Χυλώνει το ζουμάκι πιο πολύ έτσι.
Υλικά
4 άτομα
-
750 γρ. κιμά
-
1/2 φλ. βούτυρο ή λαδι
-
1/2 φλ. ρύζι
-
1/2 φλ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
-
2 αυγά
-
3 κ.σ ψιλοκομμένος μαϊντανός
-
1-2 λεμόνια
-
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
-
Ανακινούμε την κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά για να δέσει η σάλτσα.