Παρασκευή, Απρ 23, 2021
Αρχική Κοινωνία Γιατι δεν υπάρχει σύσταση διακοπής του εμβολίου της AstraZeneca

Γιατι δεν υπάρχει σύσταση διακοπής του εμβολίου της AstraZeneca

- Advertisement -

Κατά τη χθεσινή ενημέρωση από  την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου αναφορικά με τη σύσταση ή μη διακοπής των εμβολίων της AstraZeneca λόγω περιστατικών θρομβοεμβολικών επεισοδίων που εμφανίστηκαν ανέφερε:

” Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εξέτασε προσεκτικά όλα τα δεδομένα. Σύμφωνα με την αρμόδια Επιτροπή αξιολόγησης κινδύνου φαρμακοεπαγρύπνησης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία τεκμηρίωση ότι τα επεισόδια αυτά σχετίζονται αιτιολογικά με τον εμβολιασμό. Και επισημαίνει ότι ο αριθμός τους σε εμβολιασμένα άτομα, δεν είναι μεγαλύτερος από τον αναμενόμενο στο γενικό πληθυσμό.

Τονίζεται ότι τα θρομβοεμβολικά επεισόδια δεν είναι καθόλου μια σπάνια κατάσταση και ως εκ τούτου, σε κάθε χρονική στιγμή εμφανίζονται τέτοια κρούσματα χωρίς αυτή η χρονική σύμπτωση να σημαίνει απαραίτητα αιτιολογική συσχέτιση.

Επιπλέον, σύμφωνα με την αξιολόγηση της αρμόδιας Αρχής, Ρυθμιστικής Αρχής Φαρμάκων του Ηνωμένου Βασιλείου, της Αγγλίας, όπου έχουν χορηγηθεί περισσότερα από 11.000.000 δόσεις αυτού του εμβολίου, ο αριθμός των θρομβοεμβολικών επεισοδίων σε εμβολιασμένα άτομα δεν υπερβαίνει τον αριθμό που αντιστοιχεί στην συνήθη νοσηρότητα του γενικού πληθυσμού.

Λαμβάνοντας, λοιπόν, όλα αυτά τα παραπάνω υπ’ όψιν της, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών κρίνει ότι ο εμβολιασμός με το εμβόλιο της AstraZeneca στην χώρα μας θα πρέπει να συνεχιστεί κανονικά και σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει ήδη γίνει”.

- Advertisement -
- Advertisement -

Επικαιρότητα

Newsroom

- Advertisement -