Παρασκευή, 27 Μαΐου, 2022
spot_img
ΑρχικήΥγείαΓιατί δεν ανακοινώθηκε χτες η «κλεισμένη» μείωση των self test στα σχολεία

Γιατί δεν ανακοινώθηκε χτες η «κλεισμένη» μείωση των self test στα σχολεία

Όπως γνωστοποιήθηκε εχθές, τα self test των μαθητών θα μειωθούν από δύο κάθε βδομάδα σε ένα. Μπορεί αυτό να μην ανακοινώθηκε χτες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνει. Το συγκεκριμένο μέτρο θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα και θα έχει άμεση εφαρμογή έως το Πάσχα.

Ενδιαφέρον όμως έχει και η αιτία που η απόφαση δεν ελήφθη χτες η απόφαση αλλά πήρε για λίγο αναβολή.

Κι αυτό, γιατί σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας η αύξηση των κρουσμάτων έχει προβληματίσει τους ειδικούς. Έτσι, στην συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας οι ειδικοί θα εξετάσουν το ενδεχόμενο να μειωθούν τα υποχρεωτικά τεστ που είναι σήμερα δυο φορές της εβδομάδα στα σχολεία για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Το ίδιο και για την χρήση της μάσκας μέσα στις τάξεις.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο επιστροφής στην κανονικότητα, η κυβέρνηση σχεδιάζει μετά το Πάσχα το τέλος των self test για όλους τους πολίτες. Η διάθεσή τους δεν θα σταματήσει τελείως αλλά θα διατίθονται σε εξαιρετικές περιπτώσεις και μόνο σε ευπαθείς ομάδες ή σε πολίτες που νοσούν.

Εν κατακλείδι, η κυβέρνηση σχεδιάζει την πλήρη κατάργηση των self test σε μαθητές παρά μόνο σε ευπαθείς ομάδες και νοσούντες.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom