Παρασκευή, Απρ 23, 2021
Αρχική Κοινωνία Γιάννα Αγγελοπούλου: 223 δράσεις σε όλο τον κόσμο για την επέτειο των...

Γιάννα Αγγελοπούλου: 223 δράσεις σε όλο τον κόσμο για την επέτειο των 200 ετών

- Advertisement -

Ένα σύνολο 223 δράσεων σε όλο τον κόσμο περιλαμβάνουν οι εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Eπανάσταση του 1821.

“Για εμάς τους Έλληνες η ταυτότητα μας είναι η σημαία μας, οι αγώνες μας, οι νίκες μας, η θρησκεία μας, η λαϊκή μας παράδοση”, ανέφερε η Πρόεδρος της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”, Γιάννα Αγγελοπούλου.

Ταυτόχρονη προβολή εκδηλώσεων σε 18 πόλεις
Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, η κ. Αγγελοπούλου ανέφερε για τις εκδηλώσεις ότι για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα γίνει ταυτόχρονη προβολή σε 18 πόλεις, πάνω σε εμβληματικά κτήρια, η αφήγηση της επανάστασης, μέσα από ιστορικούς πίνακες, στις 8-9 Μαΐου.

Αύριο 25 Μαρτίου, σε παγκόσμια επίσημη πρεμιέρα, θα προβληθεί στις 7 μμ. στην ΕΡΤ η ταινία “Σε γνωρίζω από την όψη”, η οποία θα περιλαμβάνει την ιστορία της Ελλάδας.

Παράλληλα, θα προβληθεί μια ψηφιακή σειρά με τίτλο “Μικροί και μεγάλοι ήρωες”, η οποία θα προβληθεί όπου υπάρχουν δημόσιες οθόνες, όπως για παράδειγμα στα μέσα μεταφοράς.

Μουσική παρέλαση με τον Διονύση Σαββόπουλο
Θα ακολουθήσει μουσική παρέλαση με τον Διονύση Σαββόπουλο, με εμβληματικές εκτελέσεις και τραγούδια από τη μουσική πορεία της χώρας.

Όσο για τα συλλεκτικά νομίσματα, ο κόσμος μπορεί να τα αγοράσει από την ιστοσελίδα της επιτροπής και προσεχώς από τα σουπερμάρκετ “Σκλαβενίτης”.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, προσέθεσε και ανέφερε ότι για το 2021 έχουν προγραμματιστεί 223 δράσεις συνολικά, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σε όλο τον κόσμο.

Για να δείτε όλες τις δράσεις αναλυτικά μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του “Ελλάδα 2021”.

- Advertisement -
- Advertisement -

Επικαιρότητα

Newsroom

- Advertisement -