Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΠολιτικήΓεωργιάδης για Τέμπη: «Ο ορισμός του ανθρώπινου λάθους, αποτυχία μας που δεν...

Γεωργιάδης για Τέμπη: «Ο ορισμός του ανθρώπινου λάθους, αποτυχία μας που δεν μεταδώσαμε στον κόσμο τι πραγματικά συνέβη»

Ο υπουργός ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε για την τραγωδία στα Τέμπη και ο ίδιος τόνισε ότι «πρόκειται για τον ορισμό του ανθρώπινου λάθους», ενώ μάλιστα έκανε λόγο για αποτυχία της κυβέρνησης που δεν μπόρεσε να… εξηγήσει στους πολίτες τι ακριβώς συνέβη και μόλις το 8% πιστεύει ότι ήταν ανθρώπινο λάθος.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε στην αρχή, «το τραγικό δυστύχημα δεν θα μπορούσε να συμβεί χωρίς να έχει κάποια επίπτωση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εισπράττει καθόλου απ’ αυτό, αντίθετα στις δημοσκοπήσεις που είδα πέφτει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει μια οργή του κόσμου η οποία οδηγεί σε μια αντισυστημική συμπεριφορά. Πιστεύω ότι πρέπει να καταλαγιάσει η οργή».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, έκανε μάλιστα λόγο για αποτυχία της κυβέρνησης να μεταδώσει στον κόσμο τι πραγματικά συνέβη στα Τέμπη: «Τις πρώτες μέρες δεν μπορούσα να πάω στο γραφείο από τη στεναχώρια μου.

Δεν υπάρχει ένας γονιός που δεν σκέφτηκε ότι μπορούσε να ήταν το παιδί του εκεί. Στη χθεσινή δημοσκόπηση έδειχνε ότι μόλις το 8% έλεγε ότι είναι ανθρώπινο λάθος. Αυτό είναι προφανώς μια αποτυχία της κυβέρνησής μας ότι δεν καταφέραμε να εξηγήσουμε στον κόσμο τι πραγματικά συμβαίνει.

Είναι ο ορισμός του ανθρώπινου λάθους. Δεν ήταν λάθος ενός ανθρώπου, αλλά αρκετών ανθρώπων. Είναι απολύτως προφανές ότι ο κόσμος αυτός σκοτώθηκε γιατί οι συγκεκριμένοι άνθρωποι στη συγκεκριμένη θέση κάναν το ένα λάθος μετά το άλλο.

Η κυβέρνηση πράγματι προέταξε την ανάληψη των ευθυνών και προφανώς αυτό επικράτησε.

Θεωρήσαμε ότι θα ήταν άκομψο την ώρα που θάβαμε αυτά τα παιδιά, να συζητάμε πώς ο σταθμάρχης και οι προϊστάμενοί του έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο. Τώρα που έχουμε ακούσει τους διαλόγους».

Πηγή: dikaiologitika.gr

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom