Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου, 2021
- Advertisment -spot_img
ΑρχικήΚρήτηΓαύδος: Έκκληση Αλεξόπουλου για ορθολογική χρήση του νερού

Γαύδος: Έκκληση Αλεξόπουλου για ορθολογική χρήση του νερού

Με μήνυμά του στα μέσα κοινωνική δικτύωσης, ο καθηγητής Υδρογεωλογος του τμήματος γεωλογίας και γεωπεριβάλλοντος του πανεπιστημίου Αθηνών Απόστολος Αλεξόπουλος, απευθύνει έκκληση σε ντόπιους και επισκέπτες της Γαύδου για ορθολογική χρήση του νερού.
Πιο συγκεκριμένα ο κ. Αλεξόπουλος αναφέρει:
Απόστολος Αλεξόπουλος

Καλημέρα σε όλες και όλους που βρίσκονται ή που θα επισκεφθούν τη Γαύδο μέσα στον Αύγουστο.

Υπενθυμίζω σε μερικούς και κάνω γνωστό σε όσους δεν το ξέρουν, ότι πάνω από είκοσι πέντε χρόνια ασχολούμαι με τους υδατικούς πόρους του νησιού. Ως εκ τούτου θα ήθελα να τονίσω ότι ναι, το νερό είναι δημόσιο αγαθό αλλά εδώ στο νησί είναι σε ανεπάρκεια. Σήμερα κάνω έκκληση σε όλους, ντόπιους και επισκέπτες να κάνουν φοβερή οικονομία στο νερό. Ξαναλέω: να κάνουν φοβερή οικονομία στο νερό.
Ο παράκτιος υδροφόρος ορίζοντας του Σαρακηνικου ήδη υπερεκμεταλλεύεται για να καλυφθεί η αυξημένη ζήτηση των τελευταίων εβδομάδων, με συνέπεια να καταγράφεται μια αλματώδης αύξηση της αλατότητας του νερού, εξ αιτίας της διείσδυσης της θάλασσας στην ενδοχώρα και να παρατηρείται μεγάλη πτώση στάθμης στον υδροφόρο.
Όλοι λοιπόν, επισκέπτες, ντόπιοι και μαγαζάτορες να αποφεύγουν την κατασπατάληση του νερού. Ο δήμος καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για την ορθολογική διαχείριση του νερού και αυτό πρέπει να γίνει σεβαστό από όλους.
Είμαι στη διάθεση όλων για να παράσχω έγκυρες και αξιόπιστες πληροφορίες τόσο για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των νερών της Γαύδου όσο και για τα αποθέματα, που εξαιτίας της μείωσης των βροχοπτώσεων έχουν μειωθεί δραματικά. Τα παπαγαλάκια δεν κάνουν καλό.
Απ. Αλεξόπουλος, καθηγητής Υδρογεωλογος του τμήματος γεωλογίας και γεωπεριβαλλοντος του πανεπιστημίου Αθηνων

- Advertisement -
- Advertisment -spot_img

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom