Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021
14.1 C
Crete
Αρχική Μαγειρική Φτιάξτε γρήγορα και εύκολα φασολάκια λαδερά

Φτιάξτε γρήγορα και εύκολα φασολάκια λαδερά

- Advertisement -

Πολλές φορές αναρωτιόμαστε τι φαγητό να ετοιμάσουμε το μεσημέρι.

Στο Βήμα Κρήτης σας προτείνουμε για σήμερα «Λαδερά Φασολάκια»

Τι πιο υγιεινό από ένα μαμαδίστικο φαγητό από τα φασολάκια!

Υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 1 κρεμμύδι, 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2-3   πατάτες
  • 1 κ.σ. γεμάτη πελτέ ντομάτας
  • 50 γρ. κρασί λευκό
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 300 γρ. νερό
  • (προαιρετικά) 1 κύβο λαχανικών
  • 1 κιλό φασολάκια, φρέσκια ή κατεψυγμένα
  • 1/3 ματσάκι δυόσμο, φρέσκο κρεμμυδάκι,1/3 ματσάκι μαϊντανό
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε  μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά τοποθετούμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Αφού κόψουμε σε χοντρά κομμάτια το κρεμμύδι το τσιγαρίζουμε μαζί με το σκόρδο στην κατσαρόλα. Όταν θα αρχίσει να χρυσαφίζει, βάζετε τι πατάτες. Προσθέτετε πελτέ και σβήνετε με το λευκό κρασί. Αφού εξατμιστεί, τοποθετείτε την ντομάτα, το νερό και αν θέλετε το κύβο λαχανικών. Έπειτα κόβουε τις  άκρες από τα φασολάκια, τα βάζουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Βράζουμε στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά για 40-50 λεπτά. Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουε το δυόσμο, το φρέσκο κρεμμύδι, το μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε. ,

Έξτρα συμβουλές:

  1. Αν έχετε φυλάξει ξυσμένη ντομάτα στον καταψύκτη σας και τη χρησιμοποιήσετε στο φαγητό προσθέστε μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη στο φαγητό. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα νιώσετε την «πίκρα» που βγάζει η ντομάτα.
  2. Μπορείτε να αποθηκεύσετε τα φασολάκια από το καλοκαίρι, απλα τα καθαρίζετε από τις ίνες, έπειτα τα βράζετε για λίγο σε νερό που χοχλάζει και μόλις κρυώσουν τα τοποθετείτε σε σακουλάκι και στην κατάψυξη.

- Advertisement -
- Advertisement -

Stay Connected

16,985ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,458ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
61,453ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επικαιρότητα

Newsroom

- Advertisement -