Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΚόσμοςΦρέντι Μπελέρης: Πρώην υπουργός Δικαιοσύνης επί Ράμα: Παράνομη η σύλληψη – Τα...

Φρέντι Μπελέρης: Πρώην υπουργός Δικαιοσύνης επί Ράμα: Παράνομη η σύλληψη – Τα στοιχεία είναι κατασκευασμένα

Στη φυλακή παραμένει ο  νεοεκλεγείς δήμαρχος Χιμάρας, Φρέντι Μπελέρης, καθώς το δικαστήριο κατά της διαφθοράς στα Τίρανα αποφάσισε την παράταση της κράτησής του με τον ίδιο να έχει ήδη μεταφερθεί στα Τίρανα.

Η αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών ήταν άμεση καθώς με ανακοίνωσή του σημειώνει πως η παράταση της κράτησης του Φρέντι Μπελέρι «προσκρούει στο κοινό περί δικαίου αίσθημα και στην ευρωπαϊκή αντίληψη για το κράτος δικαίου».

Ωστόσο η συγκεκριμένη απόφαση έφερε αντιδράσεις και στην Αλβανία και από πρώην στελέχη της κυβέρνησης του Έντι Ράμα με τον πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Ylli Manjani, να αντιδράει και να επισημαίνει ότι η σύλληψη είναι παράνομη και όλα τα στοιχεία είναι κατασκευασμένα, χαρακτηρίζοντας τα στοιχεία των Αρχών ως φιάσκο.

Στην ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα αναφέρει:

«Δεν είμαι ο δικηγόρος του Φρέντι Μπελέρη, αλλά αυτό δεν με εμποδίζει να επαναλάβω ότι η σύλληψή του ήταν και είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ.

Καθώς βλέπουμε καθημερινά, όλες οι μαρτυρίες ή τα βίντεο που ισχυρίζονται ότι έχουν στην κατοχή τους η Αστυνομία και η Εισαγγελία είναι φιάσκο.

Την πρώτη μέρα μάλιστα, όταν διάβασα την πράξη της σύλληψης επ’ αυτοφόρω, πείστηκα ότι η σύλληψη είναι παράνομη. Καμία πράξη αυτοφώρου δεν καταγράφεται στη συγκεκριμένη σύλληψη.

Όποιος θέλει να κάνει πολιτική όσο θέλει, αλλά τα δεδομένα είναι πειστικά.

Καταλαβαίνω και αυτούς που αφρίζουν εναντίον του εν λόγω ατόμου. Αλλά αυτό που δεν καταλαβαίνω ούτε αποδέχομαι είναι να αρνηθώ ότι η σύλληψη είναι κατασκευασμένη και προφανώς παράνομη.

Αυτή η σύλληψη από μόνη της αποτελεί συνταγματική παραβίαση των ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων. Άσχημο μοντέλο πολιτικής εκδίκησης. Καθαρή κυβερνητική παρέμβαση στις ελεύθερες εκλογές. Δυσανάλογη πολιτική και νομική βία. Δεν με νοιάζει καν αν το ελληνικό κράτος έχει αυτά τα συμπεράσματα για αυτή την υπόθεση.

Η αλήθεια είναι η αλήθεια», αναφέρει η δήλωση του πρώην υπουργού σύμφωνα με το himara.gr.

Υπενθυμίζεται ότι ο Φρέντι Μπελέρης βρίσκεται στην φυλακή από τις 13 Μαΐου, με την κατηγορία της εξαγοράς ψήφων, ενώ κρατούμενος παραμένει και ο συνεργάτης του, Παντελής  Κοκαβέσης.

Πηγή: in.gr

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom