Παρασκευή, 27 Μαΐου, 2022
spot_img
ΑρχικήΚρήτηΦωταγωγείται τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου η Λότζια για την Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων...

Φωταγωγείται τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου η Λότζια για την Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων

Ο Δήμος Ηρακλείου συμμετέχει στην Πανελλήνια Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του πληθυσμού για τις Σπάνιες Παθήσεις, σε συνεργασία με το σύλλογο « “95” Ελληνική Συμμαχία για τους Σπάνιους Ασθενείς».

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων,  η οποία τιμάται κάθε χρόνο στις 28 Φεβρουαρίου, το Δημαρχείο Ηρακλείου θα φωταγωγηθεί το απόγευμα της Δευτέρας, συμβολικά με τα χρώματα του λογοτύπου της Ημέρας (πράσινο – μπλε – φούξια).

Λίγα λόγια για τις Σπάνιες Παθήσεις 

Μία ασθένεια, στην Ευρώπη, χαρακτηρίζεται σπάνια όταν εμφανίζεται σε λιγότερο από 1 στους 2.000 ανθρώπους. Αυτήν τη στιγμή υπολογίζεται ότι υπάρχουν περίπου 6.000 – 8.000 σπάνιες παθήσεις, εκ των οποίων το 70%  προσβάλλει παιδιά με το 30% των παιδιών αυτών να πεθαίνει μέχρι την ηλικία των 5 ετών.  

Εκτιμάται ότι οι ασθενείς με Σπάνια Νοσήματα αντιπροσωπεύουν το 3.5-5.9% του πληθυσμού, δηλαδή 350.000 με 600.000 οικογένειες στην Ελλάδα.  Παραδείγματα σπάνιων ασθενειών είναι η νωτιαία μυική ατροφία, ο κερατόκωνος, η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η δρεπανοκυτταρική αναιμία, η κυστική ίνωση και το νεανικό Alzheimer.

Οι σπάνιες παθήσεις χαρακτηρίζονται από μία ευρεία ποικιλία διαταραχών και συμπτωμάτων που ποικίλλουν όχι μόνο από ασθένεια σε ασθένεια, αλλά και από ασθενή σε ασθενή με την ίδια νόσο.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις Σπάνιες Παθήσεις θα βρείτε παρακάτω:

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom