Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου, 2022
spot_img
ΑρχικήΟικονομίαΦορολογικές δηλώσεις 2022: Τι ώρα λήγει σήμερα η προθεσμία για τις επιχειρήσεις

Φορολογικές δηλώσεις 2022: Τι ώρα λήγει σήμερα η προθεσμία για τις επιχειρήσεις

Λήγει σήμερα, Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2022 στις 3μμ η προθεσμία για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων των νομικών προσώπων-επιχειρήσεων για το φορολογικό έτος 2021.

Τέλος χρόνου για την παράταση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για τα νομικά πρόσωπα. Σήμερα το μεσημέρι στις 15.00 λήγει η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων για τα νομικά πρόσωπα και τις νομικές οντότητες που μέχρι την 30/8/2022 δεν είχαν υποβάλει αρχική ή τροποποιητική δήλωση, μετά και την παράταση που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών και η ΑΑΔΕ, λόγω τεχνικού προβλήματος.

Σήμερα λήγει και η προθεσμία καταβολής του συνολικού φόρου ή των δύο πρώτων δόσεων χωρίς την επιβολή κυρώσεων και τόκων εκπρόθεσμης καταβολής. Ο φόρος καταβάλλεται αποκλειστικά μέσω web banking και όχι μέσω κάρτας ή συστήματος πληρωμών IRIS.
Σε περίπτωση υποβολής δήλωσης μετά την παρέλευση της νόμιμης καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής, θα υπολογιστούν αυτόματα τόκοι εκπρόθεσμης καταβολής βάσει του άρθρου 53 του ν. 4174 /2013.

Επίσης, θα επιβληθούν τα αυτοτελή πρόστιμα που προβλέπονται από το άρθρο 54 του ν. 4174 /2013 τα οποία θα βεβαιωθούν από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. φορολογίας σας και όχι τη στιγμή της υποβολής της δήλωσης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όσοι μετέφεραν την κατοικία τους στο εξωτερικό εντός του 2021 έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση έως τις 31 Δεκεμβρίου, χωρίς πρόστιμο.

Πηγή: dikaiologtika.gr

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom