Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΠολιτικήΕύα Καϊλή: Τα χρήματα που κατασχέθηκαν «μιλάνε» - Φρέσκα και τυπωμένα στο...

Εύα Καϊλή: Τα χρήματα που κατασχέθηκαν «μιλάνε» – Φρέσκα και τυπωμένα στο Βέλγιο, ψάχνουν για δακτυλικά αποτυπώματα

Σύμφωνα με βελγικό δημοσίευμα της εφημερίδας L’ Echo οι Αρχές μπορούν να εντοπίσουν που έχουν τυπωθεί τα χαρτονομίσματα που βρέθηκαν στην κατοχή της Εύας Καϊλή και των άλλων κατηγορούμενων και από εκεί να βρουν τη διαδρομή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της βελγικής εφημερίδας L’ Echo μέρος των χαρτονομισμάτων που έχουν εξεταστεί από τις αρχές, φέρεται να έχουν τυπωθεί στο Βέλγιο πρόσφατα, ενώ καινούρια, τυλιγμένα σε πλαστική ταινία.

Οι αρχές αναζητούν τώρα από ποιες τράπεζες, αλλά και από ποιο πρόσωπο έγινε η ανάληψη των ποσών, καθώς και τον δικαιούχο του τραπεζικού λογαριασμού στον οποίον ήταν κατατεθημένα.

Ακολουθώντας την πρακτική «Follow the money», οι αρχές λένε πως θα εντοπίσουν και την αρχική διαδρομή των χρημάτων, όμως θα χρειαστεί μεγάλο χρονικό διάστημα για να «δεθεί» η υπόθεση.

Γνωρίζοντας τον τόπο έκδοσης, θα είναι εύκολο να εντοπιστεί η τράπεζα από την οποία έγινε η ανάληψη των δεσμίδων, άρα και τον τραπεζικό λογαριασμό και την ταυτότητα του ατόμου που έκανε την ανάληψη.

Κατά συνέπεια, οι πληροφορίες που δίνουν τα κατασχεθέντα χαρτονομίσματα θεωρείται βέβαιο ότι θα κινήσουν υποψίες για διαφθορά και άλλων προσώπων κάτι που αναμένεται να οδηγήσει σε διεύρυνση του κύκλου των ερευνών.

Την ίδια στιγμή, συλλέγονται δακτυλικά αποτυπώματα ώστε να γίνει σύγκριση με εκείνα των κατηγορούμενων για την υπόθεση. Είναι μία διαδικασία που αναμένεται να πάρει αρκετό καιρό μέχρι να ολοκληρωθεί, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως τος συγκεκριμένες πληροφορίες του Μέσου, η εισαγγελία ούτε σχολιάζει ούτε διαψεύδει.

1,5 εκατ. ευρώ στα σπίτια Καϊλή-Παντσέρι και στη βαλίτσα του πατέρα της

Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της βελγικής εφημερίδας «Le Soir», πάνω από ενάμισι εκατομμύριο ευρώ σε μετρητά κατασχέθηκαν από την Εύα Καϊλή και τον Ιταλό πρώην ευρωβουλευτή, Πιερ Αντόνιο Παντσέρι. Κατά τη διάρκεια έρευνας στο σπίτι του Παντσέρι στις Βρυξέλλες, οι ανακριτές της ομοσπονδιακής δικαστικής αστυνομίας ανακάλυψαν περίπου 600.000 ευρώ. Προσθέτοντας τα χρήματα που βρέθηκαν στην κατοχή του πατέρα της Εύας Καϊλή και στο σπίτι της ίδιας και του συντρόφου της Φραντσέσκο Τζόρτζι στις Βρυξέλλες, η τεράστια έρευνα αποκάλυψε πάνω από ενάμισι εκατομμύριο ευρώ.

le_soir.jpg

Καθαιρέθηκε από αντιπρόεδρος η Καϊλή, παραμένει ευρωβουλευτής

Υπενθυμίζεται ότι με 625 ψήφους υπέρ η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, αποφάσισε την παύση των καθηκόντων της Εύας Καϊλή από το αξίωμα του αντιπροέδρου του Σώματος. Υπήρξαν μία ψήφος κατά και δύο αποχές.

Η πρόεδρος του ΕΚ Ρομπέρτα Μετσόλα, σε ανάρτησή της στο twitter, ανέφερε: «Στο πλαίσιο των εν εξελίξει ερευνών, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε ότι η Εύα Καϊλή δεν είναι πια μία εκ των αντιπροέδρων του. Αυτή η απόφαση έχει άμεση εφαρμογή». Η κ. Μετσόλα πρόσθεσε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα συνεχίσει να συνεργάζεται πλήρως με τις αρμόδιες βελγικές δικαστικές Αρχές.

Υπενθυμίζεται οτι αν δεν επηρεαστεί από τη σχετική απεργία των υπαλλήλων στο Βέλγι, το προδικαστικό συμβούλιο του Βελγίου αναμένεται να κρίνει σήμερα αν η πρώην Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύα Καϊλή θα περάσει το διάστημα μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής της στις φυλακές Χάρεν των Βρυξελλών ή θα αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom