Πέμπτη, 13 Μαΐου, 2021
Αρχική Υγεία Έτσι εγκρίθηκε το εμβόλιο της Pfizer από τον FDA: Τι αναφέρει η...

Έτσι εγκρίθηκε το εμβόλιο της Pfizer από τον FDA: Τι αναφέρει η έκθεση

- Advertisement -

Η “αποκρυπτογράφηση” της έγκρισης του FDA στο εμβόλιο των Pfizer και BioNTech. Στο 95% η αποτελεσματικότητα. Τι αναφέρει για τις παρενέργειες και το αν πρέπει να το κάνουν έγκυες και παιδιά. Ξεκίνησε από το Μίσιγκαν η μεταφορά των εμβολίων στις ΗΠΑ. Όλη η έκθεση όπως τη “διάβασαν” Έλληνες γιατροί του ΕΚΠΑ.

Η αντίστροφη μέτρηση για να ξεκινήσει η μεγάλη επιχείρηση εμβολιασμού στις ΗΠΑ ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή, όταν ο FDA ενέκρινε το εμβόλιο κατά του κορονοϊού που ανέπτυξαν οι Pfizer και BioNTech. Πως όμως φτάσαμε στην έγκριση για το πολυπόθητο εμβόλιο;

Η περίληψη της έκθεσης του FDA για το εμβόλιο της Pfizer και της BionTech έρχεται στο φως καθώς ήδη τα πρώτα φορτηγά ξεκίνησαν από το Μίσιγκαν για να μεταφέρουν το εμβόλιο σε όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ ώστε, το πιθανότερο την Τρίτη, να αρχίσει ο εμβολιασμός.

Τι αναφέρει η έκθεση του FDA για το εμβόλιο, τι λέει για τις παρενέργειες που προκαλεί και την αποτελεσματικότητά του (σ.σ. επιβεβαιώνει ότι είναι στο 95%), για τις εγκύους και τα παιδιά.

Στις 20 Νοεμβρίου 2020, η Pfizer και η BioNTech  υπέβαλαν αίτημα εξουσιοδότησης έκτακτης ανάγκης (EUA) στον FDA για το ερευνητικό εμβόλιο BNT162b2 με σκοπό την πρόληψη της COVID-19. Tο αντιγόνο στο οποίο βασίζεται το εμβόλιο είναι η πρωτεΐνη-ακίδα του ιού SARS-CoV-2 που κωδικοποιείται από RNA και εγκολπώνεται σε σχηματίζεται σε νανοσωματίδια λιπιδίων (LNPs). H συμβουλευτική επιτροπή εμβολίων και συναφών βιολογικών προϊόντων του FDA συνεδρίασε στις 10 Δεκεμβρίου 2020 και τα συμπεράσματά της έγιναν διαθέσιμα στο κοινό, σε ένα αναλυτικό κείμενο 53 σελίδων. Με βάση αυτή την εισήγηση ο FDA, εξέδωσε την πρώτη άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης (EUA) για το εμβόλιο αυτό.

- Advertisement -
- Advertisement -

Επικαιρότητα

Newsroom

- Advertisement -